MENIU

Exclusiv Money.ro: Cum vede un lider global criza economică (VIDEO)

Foto: Money.ro
Jean-Philippe Courtois: "Este cu certitudine cea mai gravă criză economică posibila pe care o ştiu, de 27 de ani de când lucrez în industrie, din care 25 în Microsoft"

Unele dintre sectoarele economiei lumii s-au întors la situatia din 1949. Ceea ce caracterizează actuala situaţie economică internaţională este nivelul nemaiîntâlnit de datorii, iar pentru reviriment este nevoie de scăderea acestora, este de părere Jean-Philippe Courtois, unul dintre cei mai importanţi lideri mondiali ai lumii de business, preşedinte al Microsoft International şi Senior VicePresident Microsoft.

"Este cu certitudine cea mai gravă criză economică posibila pe care o ştiu, de 27 de ani de când lucrez în industrie, din care 25 în Microsoft. Cred ca multe economii simt acum că s-au întors în anul 1949”, a declarat Jean-Philippe Courtois în cadrul unui dialog cu Dragoş Stanca, director F5, divizia New Media Realitatea-Caţavencu, singurul interviu exclusiv pe care reprezentanul Microsoft l-a acordat în timpul vizitei sale in România. Compania pe care o reprezintă are în plan investiţii de nouă miliarde de dolari în acest an în cercetare şi dezvoltare.

Nici Microsoft nu este, însă, ocolit de criză. Gigantul american a anunţat în ultimele zile inca 800 de disponibilizări la nivel internaţional, care se adauga celor 5000 anuntate la inceputul anului, fiind cea mai dura masura de acest tip din istoria de peste 3 decenii a Microsoft. Printre cei la care a renunţat compania se află şi nume celebre, cum este Don Dodge, fondatorul faimoaselor AltaVista şi Napster, care a fost fortat sa spuna adio companiei care l-a ţinut sub aripă cinci ani. Dodge a ocupat, din 2004, poziţia de director de dezvoltare în cadrul corporaţiei americane.

Când se va termina criza, în opinia lui Curtois?

“Nu vreau să-mi asum riscul unei astfel de previziuni dar, călătorind în Asia, Europa, America văd mai mult optimism, dar in industrii precum cea de retail, telecom, servicii financiare, construcţii, mai este cale lungă până la întoarcerea pe creştere”, spune Courtois.

Jean-Philippe Courtois, cel care conduce business-ul global al corporatiei fondate de Bill Gates in 240 de tari, a facut ieri o scurta vizita in Romania. Vicepresedintele Microsoft este numărul trei in ierarhia gigantului mondial Microsoft, după Steve Ballmer - CEO şi Kevin Turner - COO.

Interviul integral va fi difuzat de The Money Channel marţi, 10 noiembrie, în cadrul unei ediţii speciale.