MENIU

Euro pierde teren în faţa dolarului, după indicatorii macroeconomici negativi din Statele Unite

paritate euro-dolar

Dolarul şi-a revenit în contextul în care ivestitorii şi-au marcat o parte din profiturile investiţiilor riscante, dezamăgiţi de faptul că aprecierea monedei europene de miercuri nu a reuşit să treacă de 1,50 dolari. De asemenea, investitorii caută refugiu în investiţiile mai sigure, după o serie de date negative din Statele Unite şi după deprecierea titlurilor asiatice, susţin analiştii.

Euro a pierdut teren în faţa dolarului în debutul şedinţei europene de joi, în urma unor indicatori macroeconomici negativi din Statele Unite şi pe fondul tendinţei de declin din pieţele asiatice

În jurul orei 10:00 GMT (12:00 ora României), cursul monedei europene scăzuse la 1,4871 dolari, de la 1,4961 dolari la închiderea şedinţei de miercuri.

Faţă de yen, euro a scăzut la 132,33 yeni, de la 133,68 yeni. Dolarul s-a depreciat, la rândul său, în faţa monedei japoneze, de la 89,34 yeni la 88,98 yeni.

Dolarul şi-a revenit în contextul în care ivestitorii şi-au marcat o parte din profiturile investiţiilor riscante, dezamăgiţi de faptul că aprecierea monedei europene de miercuri nu a reuşit să treacă de 1,50 dolari. De asemenea, investitorii caută refugiu în investiţiile mai sigure, după o serie de date negative din Statele Unite şi după deprecierea titlurilor asiatice, susţin analiştii.

\"Motorul pieţei valutare rămâne piaţa de capital, acţiunile reprezentând la rândul lor investiţii riscante\", a declarat Stuart Bennett, analist în cadrul Calyon.
În prezent, \"cifrele negative privind proiectele imobiliare demarate în Statele Unite arată că revenirea economiei mondiale are încă nevoie de măsuri de susţinere\", a adăugat Bennett, ceea de afectează încrederea investitorilor în sustenabilitatea revenirii.

Mai multe articole despre:
euro dolar yen