MENIU

Eugen Nicolăescu: Roberta Anastase are probleme de adaptare şi a generat haos în Camera Deputaţilor

Foto: oron.ro

Viceliderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a dat o replică dură preşedintelui Camerei, Roberta Anastase, care solicitase mai multă responsabilitate din partea opoziţiei, declarând că aceasta confundă Camera Deputaţilor cu Marea Adunare Naţională şi că a creat "haos" în conducerea instituţiei.

"Se pare că Preşedinta Camerei Deputaţilor are probleme de adaptare şi confundă Camera Deputaţilor cu Marea Adunare Naţională. Considerăm că este necesar ca doamna Anastase să fie mai prudentă în afirmaţii şi să respecte instituţia opoziţiei în Parlament", a declarat Nicolăescu, potrivit unui comunicat remis NewsIn.

Deputatul PNL a criticat-o pe Anastase pentru că a absentat de la şedinţele de plen în care s-a dezbătut proiectul bugetului de stat pe 2009, susţinând că democrat-liberala "se afla ori în campanie electorală în teritoriu, ori făcea turul televiziunilor ca invitată la talk-show-uri".
În plus, liberalul a acuzat-o pe Anastase că "a creat haos" la nivelul conducerii Camerei din cauza întârzierilor repetate la şedinţele Biroului Permanent.

"Toate şedinţele Biroului Permanent încep cu întîrziere, nu se respectă planificările acestora, iar şedinţele de plen sunt conduse după orice altă regulă, dar în nici un caz după Regulament", a susţinut Nicolăescu, care a adăugat că, în aceste condiţii,  Anastase face apel la responsabilitate şi eficienţă din partea opoziţiei. 

"O asigurăm pe doamna preşedintă că PNL chiar face o opoziţie constructivă, în sensul promovării şi apărării intereselor cetăţenilor români", a menţionat Nicolăescu.