MENIU

Estul Capitalei înecat în fum. Pompierii au încercat câteva zile să stingă incendiul la groapa de gunoi de la Glina

Foto: RTV
Fumul degajat de incendiu a ajuns până în cartierul Berceni din Capitală
Incendiul a izbucnit sâmbătă seară în jurul orei 20.15

Poluare de proporţii în estul Capitalei, din cauza unui incendiu izbucnit la groapa de gunoi Glina. Cinci echipaje de pompieri au încercat câteva zile să stingă incediul de lângă Bucureşti, conform reprezentanţilor ISU Bucureşti.

Incendiul a izbucnit sâmbătă seară în jurul orei 20.15.

Norul de fum s-a întins pe câteva zeci de kilometri, fiind afectate de fum şi câteva blocuri din cartierul Berceni. Viaţa a fost insuportabilă în localitatea Popeşti Leordeni. Fumul degajat în atmosferă a făcut aerul iresiprabil. Flăcările care au cuprins zona au fost stinse, rămânând doar câteva focare izolate, pe care încearcă să le stingă pompierii prezenţi la faţa locului. Incendiul nu s-a soldat cu victime.

La faţa locului, s-au deplasat mai multe autospeciale cu apă şi spumă, iar potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Ilfov, Semida Stoica, a fost vorba despre un incendiu de proporţii. Echipajele au fost schimbate duminică dimineaţă.

În paralel, angajaţii gropii de gunoi de la Glina au acţionat cu mai multe buldozere. Motivul izbucnirii focului nu a fost stabilit, încă. Reprezentanţii Gărzii de Mediu susţin că vor închide rampa de la Glina după stingerea incendiului.

Mai multe articole despre:
pompieri incendiu Glina