MENIU

Epidemia de gastroenterocolită a îmbolnăvit 370 de oameni

Foto: NewsIn

A fost decretată stare de alertă la Cisnădie! Decizia a fost luată de comitetul pentru situaţii de urgenţă, din cauza epidemiei de gastroenterocolită izbucnita în urmă cu o lună, care a îmbolnăvit 370 de oameni. Reprezentanţii Autorităţii de Sănătate Publică le-au recomandat edililor să amâne organizarea Zilelor oraşului, ca să evite răspândirea bolii.

Miercuri s-au facut publice cifrele oficiale ale acestei epidemii. Vorbim despre 372 de cazuri de gastroenterocolită, înregistrate în numai o lună.

Dintre acestea, peste 130 de oameni au fost consultaţi la Spitalul Orăşenesc din Cisnădie, 150 de medicii de familie din oraş, iar 87 au fost înregistraţi în comunităţile de copii şi tineri din şcoli şi grădiniţe.

În continuare nu se cunoaşte motivul oficial al îmbolnăvirii, însă medicii au ajuns la concluzia că o contaminare intermitentă a apei ar fi una dintre probleme.

La această concluzie au ajuns şi medicii de la Institutul de Sănătate Publică din Cluj care s-au alăturat inspectorilor sibieni din cadrul autorităţii sanitare.

Mai multe articole despre:
alertă boală epidemie Cisnădie