MENIU

Enzima care ajută la răspândirea cancerului a fost descoperită

Foto: bbc.co.uk

Oamenii de ştiinţă spun că au identificat o enzimă care ajută la răspândirea cancerului în corp, informează BBC.

Metastaza cancerului, când acesta începe să se împrăştie din zona de unde a apărut iniţial, este responsabilă pentru 90% din morţile legate de această boală.

Cercetătorii de la Institutul of Cancer Research au descoperit că o enzimă denumită LOX este crucială în producerea metastazei, potrivit revistei Cancer Cell.

Ei speră că un medicament care va putea bloca enzima ar putea ţine cancerul doar la nivel local.

Oamenii de ştiinţă au studiat cancerul de sân la şoareci, dar sunt încrezători că descoperirile lor se vor aplica şi la oamenii cu alte tipuri de cancer.

LOX (Lysyl Oxidase) funcţionează prin trimiterea unor semnale în alte părţi ale corpului pentru a pregăti invazia cancerului. Fără acest proces de prgătire, noul mediu ar fi prea ostil pentru creşterea cancerului.

Dr. Janine Erler, liderul cercetătorilor, a descris descoperirea ca pe o piesă crucială care lipsea din lanţul cancerului, ce a fost căutată mult timp de oamenii de ştiinţă.

"Dacă putem întrerupe abilitatea corpului de a pregăti noi locuri pentru împrăştierea cancerului, vom putea să prevenim efectiv metastaza", a mai spus ea.

"Metastaza este foarte greu de tratat iar această nouă descoperire aduce o adevărată speranţă pentru realizarea unui medicamentcare va lupta cu împrăştierea cancerului", a subliniat Erler.