MENIU

Emil Constantinescu: Băsescu trebuie să dea socoteală pentru tăinuirea arestării lui Hayssam

Foto: NewsIn

Bomba Hayssam explodează din nou, iar schijele ameninţă să lovească departe: avocatul Ion Cazacu, care îl reprezintă pe sirian în procesul armatorului Tartoussi, cu a cărui navă ar fi plecat Omar Hayssam din România, a adus, miercuri, în faţa instanţei, o scrisoare despre care a spus că a primit-o de la tatăl lui Omar Hayssam din Siria, în care se arăta că acesta este închis de un an şi jumătate.

Tatăl lui Hayssam arată în scrisoarea pe care a transmis-o fiilor săi, Mukhles şi Mahmoud, că acesta a fost arestat de autorităţile siriene „de aproximativ un an şi jumătate şi până în prezent".

În scrisoarea semnată de Khaled Abdallah Omar din 22 aprilie, acesta le spune fiilor lui că starea de sănătate a mamei lor s-a agravat „după arestarea fratelui vostru Hayssam". În urma acestei dezvăluiri, Curtea de Apel Bucureşti s-a adresat, tot miercuri, Interpolului şi Ministerului Justiţiei, solicitând obţinerea confirmării din partea autorităţilor siriene.

Emil Constantinescu, este categoric, într-o declaraţie acordată Q Magazine miercuri: „Este foarte grav dacă se va dovedi că Traian Băsescu a fost informat că Hayssam se află în arest şi a tăinuit acest lucru. El va trebui să dea socoteală". 

Citeşte mai mult

Mai multe articole despre:
Emil Constantinescu arestare Omar Hayssam