MENIU

Emil Constantinescu a cerut mobilizare împotriva lui Traian Băsescu

Foto: NewsIn

Fostul preşedinte Emil Constantinescu a făcut apel la societatea civilă să se mobilizeze împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi să-l susţină în cursa pentru Cotroceni pe candidatul PNL, Crin Antonescu.

Într-o scrisoare deschisă, Constantinescu a susţinut că Traian Băsescu şi Theodor Stolojan au fost apropiaţi ai fostei Securităţi, iar aceste afirmaţii le poate proba inclusiv în Justiţie.

Mai mult, Emil Constantinescu a scris că şeful statului este "un produs finanţat copios de cercurile de interese cărora le este îndatorat, un personaj cu educaţie precară, ce şi-a probat incompetenţa într-o îndelungată carieră ministerială prin distrugerea flotei şi blocarea construcţiei autostrăzilor, un personaj permanent conflictual şi intrigant, grobian, mincinos, cu manifestări imorale".

Emil Constantinescu susţine că liberalul Crin Antonescu este singura variantă viabilă pentru România şi cheamă societatea civilă să formeze un grup de sprijin pentru candidatura acestuia la preşedinţie.

În replică, prim-vicepreşedintele PD-L, Theodor Stolojan, afirmă într-un comunicat de presă că Emil Constantinescu "fabulează în aceeaşi notă cu care ne-a obişnuit de câţiva ani de zile şi nu reuşeşte să adopte atitudinea publică potrivită unui fost preşedinte al ţării". Stolojan îl roagă pe Constantinescu să oprească discursul bazat pe ură şi resentimente.