MENIU

Emil Boc: UE ar putea tăia fondurile europene destinate României

FOTO: NewsIn
Boc: Am încheiat 2008 cu un deficit de 5% şi am intrat în aşa numita procedură de deficit excesiv

Primul-ministru Emil Boc a participat la lucrările Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România şi a sugerat că UE va declanşa procedura de deficit excesiv împotriva României.

"Am încheiat 2008 cu un deficit de 5% şi am intrat în aşa numita procedură de deficit excesiv. Să sperăm că ea nu va fi declanşată de comisia europeană, deşi după datele pe care le avem există această posibilitate de declanşare a procedurii de deficit excesiv, adică atunci când o ţară iese din deficitul de la Maastricht de 3%, Uniunea Europeană intră cu sancţiunile aferente. Cea mai importantă sancţiune pe care ne-o poate da este de a ne tăia fondurile europene la care România are acces", a declarat Emil Boc.

Comisia Europeană va adopta la 18 februarie deciziile cu privire la deficitul excesiv, a declarat săptămâna trecută Amelia Torres, purtătoare de cuvânt a CE, care a refuzat să comenteze informaţia potrivit căreia România se numără sau nu printre ţările vizate de o asemenea procedură. Ministerul Finanţelor a recunoscut vineri că CE poate declanşa procedura de deficit excesiv împotriva României pentru situaţia bugetară din 2008, care ar însemna monitorizarea politicii bugetare şi a măsurilor de redresare şi chiar suspendarea fondurilor de coeziune.

Mai multe articole despre:
UE România Emil Boc deficit excesiv