MENIU

Emil Boc se gândeşte la o primă evaluare a măsurilor anticriză luate de Guvern

FOTO: NewsIn
Premierul a vorbit şi despre faptul că preocuparea majoră a Executivului este relansarea creditării

Guvernul îşi propune să facă o primă evaluare a efectelor planului anticriză, a anunţat, vineri, primul ministru Emil Boc, la emisiunea "Cluj-Napoca, centru financiar şi economic al României europene", transmisă de The Money Channel.

"În primul rând eu, ca prim-ministru, şi colegii mei din cabinet suntem interesaţi să facem o primă şi scurtă evaluare a acelor măsuri pe care le-am luat în cadrul programului anti-criză odată cu adoptarea bugetului. Este adevărat că a trecut mai puţin de o lună şi că cele mai importante măsuri nu şi-au arătat încă efectul", a spus premierul.

Boc a afirmat că Executivul ar fi intersat să ştie cum vede mediul de afaceri menţinerea cotei unice de impozitare, valoarea trecută la investiţii, simplificarea procedurii la licitaţii publice sau programul de reabilitare termică a blocurilor. "O primă evaluare obiectivă a mediului de afaceri ar fi eficientă", a spus Emil Boc.

Premierul a vorbit şi despre faptul că preocuparea majoră a Executivului este relansarea creditării, pentru că două treimi din împrumutul de la FMI vor merge la BNR pentru a diminua rezervele minime obligatorii, iar restul la Ministerul Finanţelor, pentru a permite menţinerea lichidităţilor de pe piaţa financiară.