MENIU

Emil Boc: Salariile din grila unică nu scad, vor creşte, dar în ritmuri diferite

Foto: NewsIn
E. Boc: Vestea bună este că niciun salariu din grila unică nu va fi mai mic.

Primul Ministru, Emil Boc, a declarat, joi, că nu s-a discutat în Guvern despre scăderea salariilor bugetarilor cu 40%, din grilele de salarizare, şi nici nu s-a luat vreo decizie cu privire la acestea, "pentru că o asemenea discuţie nu a avut loc".

"Unele salarii care se află la baza piramidei vor creşte, altele care se află în vârful piramidei vor fi încetitinite, ca şi creştere, sau chiar vor fi îngheţate pentru o perioadă de timp. Acest lucru îl vom şti atunci când Ministerul Finanţelor va face evaluarea financiară a propunerilor din acest proiect de lege făcute de către Ministerul Muncii", a declarat premierul.

"Noi (Guvernul, n. red.) am primit pe masă un proiect de lege şi am cerut până marţi o analiză financiară din partea Ministerului Finanţelor", a continuat Emil Boc, precizând că nu s-a discutat în sedinţele Guvernului despre scăderea salariilor şi nici despre grilele de salarizare propuse.

"Salariile şi în viitoarea lege nu scad, ci, în funcţie de pozitionarea pe ierarhia stabilită de Ministerul Muncii, unele salarii vor creşte într-un ritm mai accelerat, altele vor avea o creştere mai încetinită sau unele chiar vor fi oprite din creştere. Până se creează raportul de 1 la 15, cum a fost stabilit prin noua lege de salarizare a personalului bugetar", a completat premierul, anunţând că proeictul de lege se va afla în dezbatere publică, începând cu 1 iulie.

Abia la începutul tomnei, Guvernul va lua o decizie politică cu privire la forma de promovare. 

"Guvernul nu renunţă la ideea de a-şi angaja raspunderea asupra acestui proiect de act normativ, dar decizia va una a Coaliţiei cu privire la forma de promovare", a concluzionat Emil Boc.

Mai multe articole despre:
guvern Emil Boc legea salarizării