MENIU

Emil Boc: Peste 2.100 de proiecte europene în cuantum de peste 3 miliarde euro au fost arobate până la 30 iunie 2009

Emil Boc: Numărul de proiecte europene în România a crescut de 5 ori în ultimele luni
Foto: RTV

"Până la 30 iunie 2009 s-au aprobat peste 2.100 de proiecte europene în cuantum de peste 3 miliarde euro", a afirmat, marţi, premierul României, Emil Boc, în cadrul unei conferinţe de presă de la Palatul Victoria pe tema absorbţiei de fonduri europene.

"Înfiinţarea comitetului interministerial pentru coordonarea fondurilor europene şi-a arătat roadele. Mai mult, a fost modificată legislaţia privind achiziţiile publice şi, prin controalele noastre, s-a constatat că oricine câştigă un proiect european va primi deja în cont 30% din valoarea proiectului. Mai mult, am reuşit să acredităm şase din cele şapte programe sectoriale şi am simplificat birocraţia în ceea ce priveşte proiectele cu finanţare prin fonduri europene. Până în 30 iunie 2009, au fost aprobate 2.154 de proiecte europene în valoare de peste 3 miliarde euro", a anunţat Emil Boc.

România trebuie să cheltuiască 500 de milioane euro, din totalul fondurilor europene de 7,5 miliarde euro, alocate de UE pentru dezvoltare rurală, până în 2013.
Mai multe articole despre:
guvern euro fonduri europene Emil Boc absortie