MENIU

Emil Boc: Nu aţi învăţat nimic din lecţia lui 322

foto: NewsIN
Boc: Alegeţi să vă păstraţi privilegiile sau să fiţi alături de români

Premierul Emil Boc a reproşat parlamentarilor la finalul dezbaterii moţiunii de cenzură că nu au învăţat nimic \"din lecţia lui 322\". Boc a repins acuzaţia lui Călin Popescu Tăriceanu care a spus că premierul stă în casă de protocol şi a amintit că a desfiinţat Cancelaria primului-ministru înfiinţată de Adrian Năstase şi menţinută de Tăriceanu.

Emil Boc a spus că, şi înainte de a fi prim-ministru şi acum, locuieşte într-un apartament personal la Cluj şi în apartamentul PD-L de la Bucureşti fără a ocupa o casă de protocol.

"Spre deosebire de toţi predecesorii mei, eu am desfiinţat Cancelaria Primului- Ministru pe care domnii Tăriceanu şi Năstase au umflat-o în dispreţul banului public. Eu am desfiinţat-o! Asta a însemnat curaj politic. Guvernul pe care îl conduc a desfiinţat agenţiile pe care dumneavoastră le-aţi umflat cu salarii de 30.000 de euro pe lună. Noi le-am tăiat! Guvernul pe care îl conduc a dat un act normativ prin care s-au diminuat cu 20% aparatul din cabinetele demnitarilor. Acestea sunt fapte, sunt lucruri concrete. Domnule Antonescu, domnule Geoană, daţi-mi o lege care a rămas o lege după dumneavoastră în poltică. Spuneţi ce aţi făcut până acum, ce a rămas în urma dumneavoastră", a spus Emil Boc care a dăugat "Măsura omului politic este în ceea ce rămâne după el, nu în ceea ce spune".

Emil Boc a afirmat în faţa parlamentarilor că nimic nu poate sta în faţa reformelor. "Aţi mai făcut o dată 322-ul. Românii v-au dat o lecţie usturătoare şi nu aţi învăţat nimic. Nu aţi învăţat nimic din lecţia lui 322. Nu aţi învăţat nimic din faptul că a susţine lucruri care sunt contrare oamenilor care v-au votat, vă duc la eşec. 75% dintre români v-au îmtors spatele la referendum", a spus Emil Boc care a amintit de referendumul convocat de preşedinte şi le-a reproşat parlamentarilor în acelaşi timp că au refuzat să îşi dea avizul.

"De ce refuzaţi doamnelor şi domnilor? Pentru că vă afectează interesele? Vă este frică de faptul că nu veţi mai fi în Parlament? V-aţi gândit la românii care vă finanţează? V-aţi gândit la banii pe care îi luaţi în fiecare lună", i-a întrebat Boc pe parlamentari reamintindu-le că românii i-ar putea sancţiona.

Emil Boc a spus că contează la acest vot pe PD-L care "a schimbat modul de a face politică în România".

"Dumneavoastră, spre deosebire de foştii parlamentari,  aveţi calitatea de a nu fi listaci. Aveţi calitatea că alagerea dumneavoastră s-ar datora meritelor dumneavoastră şi încrederii oamenilor din colegiul unde aţi fost votaţi", a maideclarat Boc care le-a cerut celor de la PSD şi PNL să se uite în ochii alegătorilor şi nu în ochii şefilor de partid, spunându-le vor răspunde în faţa primilor.

Emil Boc a amintit parlamentarilor că nu îi fac un favor dacă votează împotriva moţiunii, deoarece poziţia de premier este una dificilă. El a amintit că, de când ocupă aceast post, a înţeles ce înseamnă responsabilitatea şi că nu a avut vacanţă în aceste nouă luni. "Nu mi-am permis o zi de vacanţă în aceste nouă luni. Nu îmi apăr poziţia, dar am venit cu legicare au schimbat România. Nu am niciun fel de privilegiu aşa că nu am ce să pierd. Vreau sî îneţelegi că toate autorităţile statului au responsabilităţi în faţa românilor. Noi am pus pe masă legea pensiilor, dumneavoastră o refuzaţi", a adăugat Boc care a mai spus că alături de colegii săi are conştiinţa împăcată.