MENIU

Emil Boc: Miniştrii care vor fi urmăriţi penal vor fi schimbaţi din funcţie

Foto: NewsIn
E. Boc: Dacă autorităţile statului vor solicita începerea urmăririi penale, prim-ministrul are datoria morală să propună schimbarea ministrului în cauză

Ministrul Tineretului, Monica Iacob Ridzi şi cel al Mediului, Nicolae Nemirschi, vor fi schimbaţi din funcţie, dacă vor fi urmăriţi penal din cauza suspiciunilor privind cheltuirea banului public.

Declaraţia a fost făcută de prim-ministrul Emil Boc, la o zi după ce preşedintele ţării a anunţat că va suspenda din funcţie orice ministru pentru care procurorii vor solicita începerea urmăririi penale.

"Nimeni în acest Guvern nu este mai presus de lege şi trebuie să răspundă în faţa oricărei autorităţi a statului cu privire la modul de gestionare a banului public. Este adevărat, de multe ori nu tot ce este legal poate fi şi moral. Un om trebuie judecat dintr-o dublă perspectivă. Din punctul de vedere al legalităţii, avem organele abilitate ale statului care trebuie să se pronunţe. Dacă aceste autorităţi ale statului vor solicita începerea urmăririi penale, în acel caz evident că prim-ministrul are datoria morală să propună schimbarea ministrului în cauză", a explicat Boc.

"În cazul în care începe urmărirea penală împotriva unui membru al Guvernului, soluţia o reprezintă schimbarea acestuia din funcţie", a completat premierul.

Întrebat dacă a cerut Corpului de Control al primului ministru să ancheteze neregulile sesizate la ministerele conduse de Elena Udrea şi de Monica Iacob Ridzi, Boc a declarat că verificările Corpului de Control nu se pot suprapune pe cele ale procurorilor. "Atâta vreme cât există o anchetă a Parchetului, Corpul de Control nu mai poate să completeze o asemenea anchetă pentru că, în prezent, o anchetă judiciară este pe rol. În consecinţă, nu poate să se suprapună peste un asemenea demers", a conchis Emil Boc.

Mai multe articole despre:
Emil Boc urmărire penală