MENIU

Emil Boc: Liberalii sunt aşteptaţi, dar nu şi rugaţi

Emil Boc a mai spus că PD-L aşteaptă decizia CCR
Declaraţie Emil Boc

Emil Boc a mai subliniat că PD-L consideră că viitoarea majoritate parlamentară trebuie să fie constituită în jurul PD-L, PNL, UDMR, grupului minorităţilor naţionale şi grupului de parlamentari independenţi.

\"Formaţiunile politice trebuie să renunţe la retorica de campanie electorală. Aceasta s-a încheiat. Principala preocupare trebuie să fie găsirea unor soluţii politice pentru o majoritate parlamentară, capabilă să susţină un guvern în perioada imediat următoare\", a declarat Emil Boc, după încheierea şedinţa Biroului Permanent.

Boc a mai subliniat că PD-L consideră că viitorul guvern, viitoarea majoritate parlamentară, trebuie să fie constituită în jurul PD-L, PNL, UDMR, grupului minorităţilor naţionale şi grupului de parlamentari independenţi.

\"PD-L consideră că are temeiul politic moral şi legal să solicite funcţia de prim ministru pentru PD-L\", a mai spus Boc.

Emil Boc a mai spus că PD-L aşteaptă decizia CCR, să valideze alegerile, şi apoi să se treacă la formarea unui guvern stabil. În opinia PD-L, desemnarea premierului este atribuţia preşedintelui României.

\"Partenerii de la PNL sunt aşteptaţi, dar nu şi rugaţi. Poziţia noastră este foarte clară. Dorim o majoritate consistentă, solidă, de dreapta şi care să dea României stabilitate\", a mai spus Boc.

Mai multe articole despre:
alegeri guvern Emil Boc preşedinte PD-L