MENIU

Emil Boc l-a demis pe ministrul de Interne Dan Nica

Boc: Ministrul de Interne a făcut declaraţii care nu se verifică
foto: NewsIN
Boc: Eu aştept propunerea PSD-ului
Boc: Am consultat Coaliţia cu privire la remanierea Ministrului de Interne

Premierul Emil Boc l-a demis pe ministrul Dan Nica. Primul-minstru a mai anunţat că a cerut PSD ca în 24 de ore să facă o nouă propunere pentru ministerul de Interne, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla în acest termen, va propune un interimat.

Premierul a spus că ministrul Dan Nica a făcut declaraţii care nu se verifică şi a anunţat că a cerut PSD ca în 24 de ore să propună un nou ministru pentru Ministerul Administraţiei şi Internelor.

"Ministrul de Interne a făcut o afirmaţie potrivit căreia cineva încearcă să fraudeze alegerile prezidenţiale prin utilizarea turismului electoral, menţionând că nu mai există niciun autocar de închiriat pentru alegerile prezidenţiale. Am solicitat informaţii oficiale de la Ministrul de Interne şi, din fericire, aceste informaţii nu se pot verifica. Declaraţiile au fost fără niciun fel de acoperire în realitate. Utilizarea de către ministrul de Interne a afirmaţiei potrivit căreia se pregăteşte fraudarea alegerilor prezidenţiale prin turism electoral fără dovadă consider că există o afirmaţie gravă ce pune sub semnul întrebării legalitatea scrutinului prezidenţial. Consider că o astfel de afirmaţie nu poate veni din partea ministrului de Interne", a declarat Emil Boc invocând protocolul dintre cele două partide care formează Coaliţia de Guvernare.

"Am consultat Coaliţia cu privire la remanierea Ministrului de Interne. În protocolul Coaliţiei este prevăzută sarcina de a creşte siguranţa oamenilor, însă din păcate strada a fost scăpată de sub control şi am avut mai multe situaţii de jaf armat. De aceea avem nevoie de un nou impuls", a declarat Emil Boc. 

Boc a spus că a procedat instituţional  atunci când a luat decizia remanierii lui Nica. "Dacă PSD-ul nu va dori să propună pe cineva în termenul anunţat şi creează premisele unei crize politice suprapusă peste una socială, aceasta este problema PSD-ului", a spus Boc care a dezminţit că Vasile Blaga ar fi fost propus interimar pentru portofoliul Internelor care rămâne al PSD-ului conform protocolului.  

Dan Nica este vice-prim-ministru în guvernul Boc din decembrie 2008 şi ministru de interne începând cu 11 februarie 2009, dată la care a depus jurământul. Nica este al treilea deţinător al portofoliului Administraţiei şi Internelor din Guvernul Boc, după Gabriel Oprea şi Liviu Dragnea, care au demisionat la scurt timp după preluarea mandatelor. 

Citeşte şi:

Mircea Geoană: Nica a fost înlocuit pentru ca PD-L să fraudeze alegerile

Ludovic Orban: Soluţia crizei politice este ca Traian Băsescu să nu mai fie preşedinte

Ecaterina Andronescu: Demiterea lui Dan Nica este "un gest pur politic"

Mai multe articole despre:
demitere guvern Emil Boc Dan Nica Vasile Blaga remaniere