MENIU

Emil Boc: În şase luni de activitate guvernamentală, am realizat peste 28 de măsuri anticriză

Foto: RTV

"Am analizat până acum activitatea guvernului în 6 luni de la funcţionare. În această perioadă, dintr-un total de 32 de măsuri anticriză, 28 de măsuri au fost realizate, iar patru măsuri sunt în curs de implementare. Printre cele patru măsuri se află şi neimpozitarea profitului reinvestit", a anunţat premierul Emil Boc.

Emil Boc a menţionat că pe viitor, guvernul vrea să continue parteneriatul public-privat şi să menţină cursul echilibrat euro-leu.

"Guvernul a reuşit să menţină nivelul taxelor, şi aici mă refer la menţinerea cotei unice de impozitare de 16% şi menţinerea TVA-ului de 19% şi vom încerca în continuare să stabilizăm indicatorii economici", a declarat Emil Boc.

Emil Boc: Putem să achităm pensiile şi salariile

Emil Boc a anunţat miercuri în cadrul conferinţei de presă că actualul guvern va ţine rata şomajului sub control.

"Am reuşit până în prezent să ţinem sub control fenomenul şomajului şi suntem în stare în continuare să achităm pensiile şi salariile", a explicat premierul României.

Printre măsurile pe care Guvernul le-a adoptat de la începutul anului se numără introducerea pensiei minime garantate, modificarea legii achiziţiilor publice pentru ca fondurile europene să fie absorbite mai uşor, micşorarea salariilor şefilor agenţiilor şi ai companiilor de stat, precum şi reducerea veniturilor membrilor în cadrul consiliilor de administraţie.

Tot miercuri s-a dezbătut la Guvern, al doilea plan de  măsuri anticriză. Deja prima dintre măsuri a fost adoptată, aceea ca firmele care sunt afectate de criză îşi pot amâna plata către buget cu 6 luni, iar firmele care angajează şomeri să obţină foarte multe facilităţi de la stat.

Premierul Emil Boc a anunţat miercuri la Realitatea TV că firmele care nu şi-au plătit din octombrie până acum dările la stat nu vor fi executate silit, ci vor fi păsuite timp de 6 luni.