MENIU

Emil Boc: Fostul Guvern a dat dovadă de iresponsabilitate în cheltuirea banilor

foto: NewsIN
Emil Boc: S-au făcut cheltuieli de personal în detrimentul economiei
Emil Boc: Am cerut fiecărui minister să prezinte grafice cu privire la atragerea banilor de la UE

Guvernul Tăriceanu a fost iresponsabil şi a adus România mult mai aproape de criză! Sunt acuzaţiile pe care premierul Emil Boc le aduce fostului guvern. Cât despre măririle de salarii, se pot face, spune Boc, dar responsabil. Declaraţiile au fost făcute la seminarul Societăţii Academice Române, care a avut ca temă criza economică şi statul de drept.

Premierul susţine că bani au fost, dar guvernul Tăriceanu nu i-a folosit pentru români. "Ce dovadă de iresponsabilitate mai mare decât asta, când ai o creştere de 7,8 în loc să pui bani pentru zile grele i-ai risipit pe cheltuieli cu personalul şi pentru bunuri şi serv punând România într- o şi mai grea situaţie?", s-a întrebat premierul. 

Emil Boc a atacat guvernul Tăriceanu pe tema atragerii de fonduri europene. "Epăcat că în România nu am reuşit să atragem bani nici măcat cât am contribuit. E sfidător că guvernanţii nu s-au preocupat să atragă aceşti bani. Până în 2008 un singur program era auditat, celelalte şase nu erau şi astfel România nu putea primi bani europeni. Să nu ai auditate aceste programe înseamnă iresponsabilitate, mai ales că ne aşteptam la atragerea acestor fonduri", a mai spus premierul.

Emil Boc susţine că, în ciuda crizei, unele salarii ar putea creşte. Dar majorările trebuie făcute responsabil.

"Vom avea şansele să putem vorbi din aprilie de eventuale discuţii în vederea unor majorări salariale în limita inflaţiei. Orice Guvern doreşte să acorde majorări salariale, dar unele au fost făcute iresponsabil", a spus Emil Boc. 

Premierul a declarat că bugetul din acest an este cel mai mare destinat investiţiilor. "Recomandarea de a monitoriza bugetul va fi luată în serios. Dacă am spus că 20% vor fi destinaţi investiţiilor, lunar vom lua fiecare minister la verificat şi nu vom aştepta luna noiembrie pentru a vedea care au fost cheltuielile", a mai spus Boc.  

Mai multe articole despre:
buget Călin Popescu Tăriceanu guvern bani Emil Boc