MENIU

Emil Boc: Asumarea reprezintă şi o verificare a susţinerii parlamentare a Guvernului

Foto: gandul.info
E. Boc: În acest moment, jucăm credibilitatea externă a României

Asumarea răspunderii Guvernului pe cele trei legi reprezintă şi o verificare dacă Guvernul mai are sau nu o susţinere parlamentară pentru activitatea pe care o desfăşoară, a afirmat, joi, premierul Emil Boc, la postul public de televiziune.

"Orice asumare de răspundere reprezintă şi o verificare dacă Guvernul mai are sau nu o susţinere parlamentară pentru activitatea pe care o desfăşoară", a spus Emil Boc.

"Simţeam nevoia deciziilor pentru că România nu mai poate aştepta", a completat premierul.

Dacă Legea salarizării unitare nu va fi adoptată, România riscă să pună în pericol acordurile cu Uniunea Europeană şi FMI, fapt ce ar duce la pierderea finanţării pentru susţinerea economiei şi, astfel, ar putea duce atât la punerea în pericol a plăţii salariilor, a pensiilor şi a alocaţiilor, cât şi la pierderea credibilităţii externe a României, a avertizat premierul.

"Riscăm, şi o spun cu maximă responsabilitate, că, dacă nu adoptăm Legea salarizării unice, legea care vizează reforma agenţiilor şi care vizează şi alte componente ale realizării cheltuielilor publice, să punem în pericol acordurile cu Uniunea Europeană şi FMI, unde avem dead-line-uri, şi care ar pune în pericol finaţarea deficitului bugetar al ţării, cu riscul de a pierde finanţarea pentru susţinerea economiei şi punerea în pericol a plăţii salariilor, pensiilor şi a alocaţiilor, dar şi pierderea credibilităţii externe a acestei ţări", a explicat Emil Boc.

"În acest moment, jucăm credibilitatea externă a României. Punem în joc soarta României cu tot ceea ce înseamnă această funcţionare a păstrării unui curs echilibrat între euro şi leu", a atras atenţia premierul.

Astfel, pierderea acordului cu Comisia Europeană ar însemna, în opinia sa, "un semnal extraordinar de negativ pentru ceea ce înseamnă plăţile externe".

"În momentul imposibilităţii asigurării deficitului bugetar, din momentul în care raportul între euro şi leu începe să scape de sub control, economia ţării ar fi pe butuci, iar noi o să stăm să ne certăm la televizor de ce n-am luat aceste măsuri. Este un gest de responsabilitate şi în raport cu România şi de aceea nu-mi permit nici să glumesc şi nici să risc acest capitol în evoluţia economică", a conchis primul ministru.