MENIU

Eliberarea lui Nuţu Cămătaru va fi discutată astăzi de comisia specială de la Penitenciarul Jilava

Foto: kappa.ro

Comisia specială din cadrul Penitenciarului Jilava, unde Nuţu Cămătaru a fost transferat în urmă cu o săptămână, va discuta astăzi posibilitatea eliberării condiţionate a interlopului, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

Nuţu Cămătaru s-a aflat în Penitenciarul Slobozia până săptămâna trecută, unde fusese transferat în urma incidentelor de la Jilava din noiembrie, anul trecut. Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a decis transferul, la acel moment, până la finalizarea anchetei, verificându-se şi posibila implicare a lui Nuţu Cămătaru în incidentul de la Jilava.

Dat fiind că nu s-a dovedit cu certitudine că Ion Balint (n.r. Nuţu Cămătaru) a  fost implicat în revoltă, ANP a decis transferarea lui înapoi la Penitenciarul Jilava, în acelaşi regim semideschis, au mai declarat, pentru NewsIn, sursele citate.

Tribunalul Ialomiţa a decis definitiv, pe data de 11 februarie, să respingă cererea lui Nuţu Cămătaru de a fi eliberat condiţionat, după ce procurorii au făcut recurs împotriva sentinţei Judecătoriei Slobozia, care a decis că interlopul poate fi eliberat condiţionat.

Judecătoria Slobozia a admis, pe 15 decembrie 2008, cererea de eliberare condiţionată a lui Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, deşi Comisia specială din Penitenciarul Slobozia amânase discutarea solicitării, pentru că pe numele Cămătarului s-ar fi întocmit mai multe rapoarte privind comportamentul său.

Potrivit procurorilor, încarcerat fiind, Nuţu Cămăraru ar fi încercat să intimideze martorii sub acoperire din dosarul său prin ameninţări cu moartea, anchetatorii stabilind şi faptul că Nuţu Cămătaru a fost "capul" revoltei de la Penitenciarul Jilava din data de 22 noiembrie anul trecut.