MENIU

Elevii sunt trataţi în cabinetele stomatologice din şcoli cu ustensile vechi de aproape 40 de ani

Foto: RTV

Situaţie incredibilă în mai multe cabinete stomatologice şcolare din Focşani. Elevii sunt trataţi cu ustensile vechi de aproape 40 de ani! Autorităţile au promis fonduri in fiecare an, dar toate generaţiile de medici care au trecut prin aceste cabinete au trebuit să se descurce cu aparatură bună de aruncat la fier vechi.

Dacă păşeşti în cabinetul şcolii numărul 5 din Focşani ai impresia că timpul s-a oprit în loc. Scaunul scorojit, masa ruginită pe care stau ustensilele dar şi aparatura învechită nu a mai fost înlocuite cu alta nooă de aproape 40 de ani.

''De trei ani de când sunt încadrată în acest cabinet a fost reparat de 4 ori, personalul care asigură service-ul la acest aparat ne-a sugerat că este bun de trimis la casat'', a precizat  Raluca Bălănescu, medic stomatolog.

Situaţia nu-i sperie pe medicii care folosesc aparatura. Mulţi dintre ei spun că s-au obişnuit deja să trateze dantura elevilor cu aparatură din 1975.

''Ne-am obişnuit, v-am zis se mai strică le mai cârpim, sunt unele care nu mai funcţionează, sprayul de apă care-i necesar. Avem în jur de 5.000 de copii care depind de noi'', spune Elena Olteanu, asistent medical.

''Sunt într-adevăr într-o stare jalnică, cred că în bugetul anului 2010 vom prevedea bani pentru igienizarea lor în primă etapă, vor trebui mulţi bani'', a precizat Decebal Bacinschi, primar Focşan.

Numai în Focşani sunt şapte cabinete stomatologice în care este utilizată aparatură învechită. De serviciile acestor cabinete ar trebui să beneficieze 12.000 de elevi.

Mai multe articole despre:
copii medici cabinet aparatură şcolar