MENIU

Elevii şi studenţii beneficiază anul acesta de 65.000 de locuri în tabere

Numărul locurilor în taberele pentru elevi şi studenţi organizate de Ministerul Tineretului şi Sportului a fost majorat anul acesta la 65.000, iar o treime din aceste locuri sunt gratuite, a anunţat ministrul Tineretului, Monica Iacob-Ridzi.

Potrivit lui Ridzi, Ministerul va asigura în această vară peste 10.000 de locuri în taberele sociale, faţă de aproximativ 6.000 în 2008. Peste 8.000 dintre aceste locuri sunt destinate copiilor din România provenind din familii cu posibilităţi financiare reduse şi vor fi distribuite prin intermediul direcţiilor judeţene pentru tineret, iar costurile cu masa, cazarea şi transportul vor fi asigurate integral de Ministerul Tineretului şi Sportului. Restul de 2.000 de locuri din taberele sociale vor fi puse la dispoziţia copiilor români din diaspora, printr-un program organizat împreună cu Ministerul de Externe şi cu Ministerul Transporturilor.

Numărul locurilor asigurate în taberele de vacanţă pentru copiii cu dizabilităţi şi însoţitorii lor a crescut la circa 3.300 de la 2.843 câte erau anul trecut. Ministerul Tineretului şi Sportului plăteşte integral costurile legate de cazare, masă şi transport.

Copiii orfani de ambii părinţi şi studenţii proveniţi din casele de copii vor avea prioritate la acordarea locurilor gratuite din taberele de vacanţă. Ministerul Tineretului şi Sportului asigură, de asemenea, peste 3.700 de locuri în tabere tematice şi aproximativ 900 de locuri în taberele naţionale.

Pentru studenţi, Ministerul va pune la dispoziţie anul acesta peste 9.000 de locuri gratuite în taberele de vacanţă, faţă de 7.700 în 2008. Locurile vor fi distribuite prin intermediul universităţilor, ele fiind alocate în funcţie de numărul de studenţi din fiecare universitate. Suma alocata studenţilor pentru masa a fost majorată de la 32 lei la 40 lei pe zi.