MENIU

Elevii români au câştigat cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Fizică

Foto: 3dpixs.com

Elevii români au câştigat trei medalii de aur şi două de argint la a 40-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică, organizată în Mexic, în perioada 11-19 iulie, a anunţat, marţi, Ministerul Educaţiei.

Medaliile de aur au fost obţinute de Szerző Péter, absolvent al clasei a XII-a la Liceul Teoretic "Székely Mikó" din Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, Virgil Băran, absolvent al clasei a XII-a la Colegiul Naţional "Sfântu Sava" din Bucureşti, şi Marius Constantin, elev în clasa a XII-a la Liceul Internaţional din Informatică din Bucureşti.

Medaliile de argint au fost câştigate de Ovidiu Alexandru Cotelţ, Şcoala Creştină "Filadelfia" Suceava, şi Gabriel Petrică, de la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" Constanţa, ambii absolvenţi ai clasei a XII-a. La concursul din acest an au participat 340 concurenţi din 68 de ţări, România clasându-se pe locul 3, la egalitate cu Federaţia Rusă şi Taiwan.

La ediţia precedentă a competiţiei, organizată în Vietnam, elevii români au obţinut tot cinci medalii - una de aur, trei de argint şi una de bronz.

Mai multe articole despre:
elevi români Olimpiadă fizică competiţie