MENIU

Elevii de clasa a XII-a sunt nemulţumiţi de schimbările de la examenul de bacalaureat

Foto: infouaic.ro

Sunt bulversaţi de atâtea schimbări, dar se conformează. Elevii de clasa a 12-a, se pregătesc să ţină piept noului examen de bacalaureat, deşi nu sunt de acord cu modificările făcute de ministrul Educaţiei, pe ultima sută de metri.

''Elevii nu sunt sunt de acord pentru că i-a luat pe nepregătite, mai ales pe cei de la filologie, inclusiv eu, istoria e o materie totuşi grea şi consistentă, să înveţi mult şi problema e că încă nu se ştie cu adevărat ce se vrea şi asta deranjează pe toată lumea'', susţine Andrei Puşcaş, preşedinte Consiliul Elevilor Bihor.

''Să schimbi bacul de la un an la altul e destul de greu. Cei care sunt acum a 12-a vor avea lucruri noi de învăţat, au probe noi la care nu se aşteptau'', spune şi Maria Dumitrescu, vicepreşedinte Consiliul Municipal al Elevilor.

Elevii spun totuşi că noua versiunea a examenului de bacalaureat este mai bună decât cea veche. Singura problemă este că totul se schimbă foarte des. 

''Faptul că schimbările sunt atât de dese ne afectează pentru că e o presiune psihologică asupra noastră, dar structura noului bac e mult mai avantajoasă decat cea anterioară'', a precizat Raluc Turc, Consiliul Elevilor Mureş. 

Printr-o ordonanţă de urgenţă adoptată de Guvern, examenul de bacalaureat a fost modificat. Probele orale plus cea de informatică se vor da în timpul anului şcolar. Ele vor fi eliminatorii, dar nu vor conta şi la media finală. Apoi vor fi trei probe scrise, singurele care se vor lua în calcul la medie. Prin această schimbare, educaţia fizică dispare de la bacalaureat.