MENIU

Elena Udrea spune că dacă Parlamentul nu acceptă propunerea preşedintelui, ajungem la anticipate

foto: NewsIN

Secretarul executiv al PD-L, Elena Udrea, a declarat, astăzi, că respingerea de către Parlament a propunerii de premier a preşedintelui Băsescu ne aduce în situaţia alegerilor anticipate.

"Dacă partidele de opoziţie refuză nominalizarea preşedintelui, ajungem la alegeri anticipate", a declarat, la Realitatea FM, ministrul interimar al turismului şi mediului, Elena Udrea. "Dacă asta este opţiunea majorităţii nou constituite în Parlament, să cadă un guvern care s-ar forma în urma nominalizării preşedintelui, atunci ajungem la alegeri anticipate", a mai spus secretarul executiv al PD-L.

De asemenea, Elena Udrea anunţă propunerea PD-L pentru postul de premier ar putea fi o persoană care nu este membru de partid. "Ar fi posibil până la urmă să fie cineva care nu este membru PD-L. Însă pot să vă spun că prima opţiune a partidului nostru este să fie un membru de partid", a adăugat Elena Udrea. 

Conducerea democrat-liberalilor a renunţat să mai convoace Biroul Permanent Naţional, preşedinţii organizaţiilor judeţene fiind consultaţi telefonic asupra nominalizării pentru postul de prim-ministru , nominalizare ce a fost deja trimisă la preşedintele Băsescu. 

Propunerea democrat-liberalilor pentru postul de prim-ministru a fost decisă în cerc restrâns de către liderii partidului. Ulterior, aceştia i-au consultat şi pe preşedinţii organizaţiilor judeţene din PD-L. "Şedinţa Biroului Permanent Naţional nu va mai avea loc deoarece liderii din teritoriu au fost consultaţi prin telefon şi au aprobat decizia", a declarat un lider democrat-liberal.

Deşi aseară preşedintele PDL Emil Boc a spus că nominalizarea partidului său va fi decisă joi dimineaţa, în cadrul unei şedinţe a Biroului Permanent, până la urmă conducerea partidului a preferat un procedeu mai expeditiv. Propunerea a fost deja trimisă la Palatul Cotroceni urmând ca anunţul oficial să fie făcut de preşedintele Băsescu în jurul orei prânzului.