MENIU

Elena Udrea: Ne întoarcem la treabă, lăsăm la o parte mascarada politică

Foto: NewsIn
Udrea: Activitatea ministerului şi a mea personală a fost deturnată în ultima vreme

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a susţinut joi o conferinţă de presă în care a spus că a sosit momentul să se întoarcă la adevăratele probleme de la Ministerul Turismului şi să lase la o parte "mascarada politică din ultima lună", reiterând condiţiile în care va veni la audieri şi spunând că angajaţii au avut propria lor opţiune.

"Mă bucur pentru că am ocazia să mă întorc la lucrurile cu adevărat importante pentru turismul românesc. În ultima perioadă, activitatea ministerului şi a mea personală a fost deturnată de la ceea ce avem de făcut, de la lucrurile cu adevărat importante, care contează cu adevărat pentru turismul românesc. Din acest moment, ne întoarcem cu toţii la treabă. Lăsăm la o parte mascarada politică la care asistăm de mai bine de o lună", a spus ministrul Turismului.

La finalul declaraţiilor pe subiecte legate de activitatea ministerului, Elena Udrea a solicitat întrebări numai pe acest domeniu. Totuşi, făcându-se apel la primele sale comentarii referitoare la "mascarada politică", jurnaliştii au dorit să ştie dacă, de acum încolo, va refuza în continuare invitaţiile Comisiei parlamentare.

"Aş vrea să fie singurul răspuns pe care-l dau. Cred că e foarte important să ne ocupăm de turism. E păcat că au ajuns să vorbească toată ziua, peste tot în mass-media, despre turism oameni care nu au nicio legătură cu acest domeniu, în timp ce profesioniştii - şi nu mă refer, Doamne fereşte, la mine, ci la cei care au activităţi în turism - nu sunt ascultaţi, nu sunt chemaţi să-şi spună părerea despre ce se întâmplă în turismul românesc în acest moment şi despre faptul că tot acest conflict politic dăunează grav turismului românesc, care începuse să meargă mine", a afirmat Udrea.

Ministrul a adăugat că în cele şase luni de funcţionare a ministerului înaintea înfiinţării Comisiei Udrea, când a intrat în "grija excesivă a unor colegi politicieni", s-au făcut "multe lucruri pentru turism".

De altfel, ministrul, fiind întrebat despre Legea turismului, a ţinut să explice că, deşi în cursul zilei de joi MT şi consiliul consultativ al turismului aveau şedinţă despre acest subiect, aceasta a trebuit amânată pentru săptămîna viitoare, "dat fiind contextul extrem de agitat în care MT se află", ministrul fiind citat la "Comisia Vanghelie". "În România, nu turismul este de interes naţional, ci ministrul Turismului", a preluat Udrea aprecierea preşedintelui Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România, Nicu Rădulescu, prezent de asemenea la conferinţă. Udrea a adăugat că Legea ar trebui prezentată în formă finală săptămâna viitoare, după care va fi pusă în dezbatere publică.

"Referitor la prezenţa în Comisie, dacă cei de acolo, din onoare sau respectând legea, îşi dau demisia sau sunt schimbaţi din Comisie, nu e nicio problemă, ne prezentăm", a precizat ea.

Ulterior, după terminarea conferinţei de presă, Udrea a menţionat că angajaţii ministerului au propria lor opţiune de a veni sau nu la Comisie. "În înregistrări apare foarte clar că angajaţii fie li se vor da şuturi, fie trebuie să se acţioneze împotriva lor cu orice mijloace, inclusiv interceptări, ameninţări, şantaj. Au avut propria opţiune de a nu se prezenta în acest condiţii", a afirmat ministrul.