MENIU

Elena Udrea îndeamnă românii să-şi petreacă concediile în ţară pe durata crizei economice

Foto: NewsIn
Udrea: Să încercăm să facem mai mult turism la noi acasă

Ministrul Turismului, Elena Udrea, îndeamnă turiştii români să-şi petreacă concediile în ţară în perioada crizei economice, pentru a stimula turismul intern, şi a cerut operatorilor din turism să încerce să ofere servicii mai bune la preţuri mai mici.

"Am fixat ca prioritate pe termen scurt reducerea efectelor crizei economice mondiale în ceea ce priveşte activitatea de turism românesc. Pornind de la acest lucru mi-aş permite să îndemn turiştii români să încerce să-şi petreacă vacanţele şi concediile în România măcar în această perioadă de criză. (...) Sperăm, ca o dovadă de solidaritate şi de patriotism să încercăm să facem cât mai mult turism la noi acasă", a spus Udrea.

Ministrul a făcut apel şi la prestatorii de servicii, pe care i-a îndemnat să ridice standardele serviciilor şi să scadă preţurile.

Udrea a convocat luni, la Palatul Victoria, o reuniune a Consiliului Consultativ, for din care fac parte reprezentanţi ai asociaţiilor patronale şi sindicale din turism.

Ministrul a anunţat că, în cadrul discuţiilor de luni, s-a decis ca turismul balnear să fie o prioritate naţională.

În şedinţă s-a decis şi promovarea unei Legi a turismului, care să stipuleze dreptul localităţilor cu statut de staţiune turistică de a accesa cu prioritate fondurile structurale.

În cadrul Consiliului s-a mai decis ca una dintre pieţele ţintă pentru promovarea turismului românesc să fie Rusia, dar şi alte state din fostul bloc sovietic.

Elena Udrea a mai anunţat că doreşte încheierea unui parteneriat cu ministerele Transporturilor şi Sportului, în scopul pregătirii infrastructurii din Valea Prahovei, unde va fi găzduită Olimpiada de iarnă pentru tineret din 2013.

În ceea ce priveşte facilităţile fiscale pentru domeniul turismului - precum TVA redusă - ministrul propune ca acestea să fie puse în practică din 2010, pentru că anul în curs este "unul dificil".

Ministrul a declarat că bugetul de care va beneficia Ministerul Turismului în 2009 va fi redus, dar că va încerca, în schimb, să încurajeze întocmirea de proiecte pentru accesarea banilor de la UE.

Mai multe articole despre:
turism staţiuni Elena Udrea criză