MENIU

Elena Udrea îl sacrifică pe Croitoru: Un alt premier va fi nominalizat după alegeri şi acesta va fi al PD-L

Foto: REALITATEA.NET
E. Udrea: Nominalizarea unui alt prim-ministru ar putea fi lăsată după validarea preşedintelui pentru al doilea mandat.

Preşedintele Traian Băsescu va fi propune un alt premier, din PD-L, după alegerile prezidenţiale, dacă Guvernul Croitoru nu trece, marţi, de votul Parlamentului, a spus secretarul executiv al PD-L, Elena Udrea, duminică, la Galaţi.

Elena Udrea a spus că nu vede niciun motiv pentru care Guvernul Croitoru să nu treacă, marţi, de votul Parlamentului, în condiţiile în care ţara traversează o perioadă dificilă, iar clasa politică trebuie să manifeste responsabilitate.

"În mod normal, Guvernul ar trebui să treacă. Nu sunt numai membri de partid PD-L, asta ca să nu dăm posibilitatea partidelor din Parlament să creeze un pretext pentru a nu vota Guvernul Croitoru. Dacă motivaţia pentru care au făcut ce au făcut - adică au plecat de la guvernare, au dat jos un Guvern - este aceea că erau nemulţumiţi de Guvernul Boc, deşi este puţin credibil pentru că în urmă cu doar două săptămâni erau încă membri în acest Guvern, atunci au acum ocazia să arate că le pasă de stabilitatea guvernării, să voteze Guvernul Croitoru. Numai oameni iresponsabili ar putea să invoce orice pretext pentru a nu vota Guvernul Croitoru. Sper ca ei să o facă. Dacă nu, este evident pentru toată lumea că nu este decât o strategie electorală şi arată iresponsabilitatea unor politicieni", a declarat Elena Udrea.

Secretarul executiv al PD-L a adăugat că, dacă Guvernul Croitoru trece de votul Parlamentului, "acesta este Guvernul pe care România îl va avea".

"Dacă nu, orice altă structură este posibilă", a adăugat Udrea, precizând că niciun alt premier nu va fi nominalizat de preşedintele Traian Băsescu înainte de alegerile prezidenţiale.

"Nominalizarea unui alt prim-ministru - care poate fi o variantă - ar putea fi lăsată după validarea preşedintelui pentru al doilea mandat. Atunci şi majoritatea în Parlament va fi una mult mai stabilă în jurul PD-L", a spus secretarul executiv al PD-L.

Într-un asemenea scenariu, premierul va fi membru PD-L, la fel ca majoritatea miniştrilor, potrivit Elenei Udrea. "Cred că, după alegeri, dacă Guvernul Croitoru nu va fi votat în Parlament, un eventual Guvern ar putea fi unul al PD-L, care a adus întotdeauna alături de el oameni din afara politicii, profesionişti pe anumite domenii. Dacă acest lucru se va întâmpla, cel mai probabil şi premierul va fi al PD-L", a declarat Udrea. Ea a adăugat că, deocamdată, în partid nu sunt vehiculate nume pentru ocuparea poziţiei de premier după alegeri, PD-L concentrându-şi acum toate forţele în scopul creării unei majorităţi parlamentare favorabile Guvernului Croitoru.

Întrebată dacă va dori să facă parte dintr-un asemenea Cabinet, Udrea a răspuns afirmativ, spunând că ar prefera tot portofoliul Turismului.