MENIU

Elena Băsescu despre candidatura sa: Mă apropii de vârsta de 30 de ani şi m-am hotărât să nu mai renunţ când vor adversarii mei, ci când vreau eu

foto: NewsIN
Video: Am ales să particip la europarlamentare nu ca să câştig ci ca să nu renunţ

\"Am ales să nu renunţ şi să îmi văd de drumul meu şi a venit timpul să iau atitudine. Numai satisfacţia că tata a ajuns unde a ajuns, m-a făcut să renunţ la multe ca să nu îi fac lui rău, dar mă apropii de vârsta de 30 de ani şi m-am hotărât că nu mai vreau să renunţ şi că e cel mai bine să candidez ca independent\", a declarat Elena Băsescu în cadrul unei emisiuni televizate.

Elena Băsescu a vorbit, la postul B1 TV, despre planurile ei de campanie în cadrul alegerilor europarlamentare.

"Mi-am ales ca teme de campanie pentru alegerile europarlamentare trei coordonate: energia, Dunărea şi am ales să mă implic în rezolvarea situaţiilor critice ale copiilor care au cel puţin un părinte plecat în străinătate şi care au nevoie de sprijin. Mai mult, vreau să fac în aşa fel încât să existe posibilitatea unui tranzit de mărfuri direct între Constanţa-Rotterdam, pentru că orice subiect legat de mare şi Dunăre va fi un subiect sensibil pentru mine şi tatăl meu", a afirmat Elena Băsescu.

Elena Băsescu: Nu am plecat în campanie ca să câştig, ci ca să nu renunţ

"Eu îmi doresc ca partidul meu să meargă pe electoratul lui, iar eu să merg pe electoratul meu, pentru că nu vreau să le iau din puncte. Eu sper să pot să-i fac pe tineri să vină la vot", a declarat Elena.

Elena Băsescu a povestit despre experienţa sa de la Bruxelles.

"Am avut un stagiu de opt luni în Parlamentul European, la cabinetul actualului ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, iar, aici, vreau să precizez faptul că politica la Bruxelles este foarte diferită de politica din România. În România nu aş fi avut decât divergenţe. La Bruxelles politica se face constructiv, nu ca în România", a dezvăluit Elena Băsescu.

Fata cea mică a preşedintelui a vorbit şi despre declaraţia lui Traian Băsescu legată de legea majorării salariilor profesorilor.

"L-am apreciat pe tatăl meu, pentru că e omul care niciodată nu a fugit de responsabilităţi şi pentru că a recunoscut că a greşit, lucru care trebuia făcut de la început şi de alţi politicieni. Mai mult, tata mă lasă să mă descurc singură şi doar m-a întrebat dacă mă descurc. Nu se implică şi nu se va implica în campania mea", a mărturisit Elena Băsescu.

Elena Băsescu este de acord cu votul obligatoriu

"Eu sunt de acord cu votul obligatoriu, dar societatea nu este pregătită în prezent pentru asta. Cred că peste patru sau opt ani, ar fi binevenit un astfel de sistem şi în România, pentru că, în Grecia, votul este obligatoriu, iar în Republica Moldova, cetăţenii moldoveni se luptă să îşi obţină cetăţenia ca să voteze, iar tinerii din România nu vor să îşi exercite dreptul de a vota", a explicat Elena Băsescu.

Elena Băsescu vrea să obţină voturi şi de la românii din străinătate.

"O să merg şi în Spania şi Italia şi în alte state unde sunt români pentru a aduce voturi, şi chiar dacă nu o să reuşesc, cel puţin am încercat", a spus Elena Băsescu.

Mai multe articole despre:
candidatură Elena Băsescu europarlamentare