MENIU

Efectele ninsorii în România: Peste 2.500 de persoane şi 1.700 de autovehicule au fost evacuate

Mai multe intervenţii ale elicotperelor SMURD au fost anulate din cauza condiţiilor meteorogice

Condiţiile meteo nefavorabile au îngreunat şi intervenţia elictopterelor SMURD, în aproape toată ţara. Echipajele medicale au fost nevoite chiar să renunţe la unele intervenţii medicale. Veştile nu sunt bune nici pentru zilelele următoare. ANM a  reinstaurat atenţionarea de cod galben.

Numărul drumurilor judeţene blocate a crescut miercuri faţă de ziua de marţi, de la 38 la 56. Un număr de 2.514 persoane şi 1.765 de maşini au fost evacuate, iar cele mai afectate judeţe sunt Galaţi unde există 300 persoane şi 950 mijlioace auto afectate de condiţiile meteo.

De asemenea, în Buzău sunt 2.169 persoane şi 655 mijloace auto, respectiv în Ialomiţa 45 persoane şi 60 mijloace auto,  se arată în datele statistice publicate astăzi de Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI).

Pentru misiunile de intervenţie, MAI a pus la dispoziţie un efectiv de 4105 poliţişti, 75 jandarmi şi 433 de reprezentanţi ai serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă cu un total de 1731 mijloace de intervenţie.

Ninsoarea a îngreunat şi intervenţia elicopterelor SMURD

\"Deplasarea elicopterelor SMURD la nivel naţional a fost mult îngreunată şi s-a ajuns în situaţia în care câteva intervenţii au fost refuzate\", a declarat pentru REALITATEA.NET, dr. Bogdan Opriţă, coordonatorul SMURD la nivelul Capitalei.

Un elicopter al SMURD s-a deplasat în zonele greu accesibile din judeţul Buzău pentru a transporta câteva femei gravide la spitalul judeţean, conform informaţiilor oferite de Alin Maghiar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

De asemenea, elicopterul va transporta pachete cu mâncare şi apă, iar echipele de salvare vor interveni, atât pentru ajutorarea persoanelor aflate în dificultate, cât şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

ANM a  reinstaurat atenţionarea de cod galben. În intervalul 18.12.2009, ora 04 - 18.12.2009, ora 23 va ninge şi se va depune un strat nou de zăpadă, îndeosebi în sudul şi în estul ţării.

În Dobrogea, Muntenia şi sudul Moldovei cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 10 -15 l/mp, iar vantul va prezenta intensificări viscolind şi troienind zăpada.