MENIU

Editorialele zilei, de la fotbal la criza politică din ţară

Foto: kera.org

Adrian Cercelescu scrie în Gândul: "Ştiţi ce i-a lipsit naţionalei de fotbal a României, ca să se califice la Mondiale? Două-trei ciolane de vacă şi-o spinare de găină potrivit de grasă. Le lua nutriţionistul FRF, le dădea în clocot un ceas jumate, după care le potrivea din sare şi zeamă de varză fiartă separat. Iar la 5 dimineaţa, când se-ntorceau în cantonament alde Mutu, alde Cristea, Tamaş şi care mai nimerea Săftica după o vodcă pe corpul gol - "hop! gura mare", şi erau ca vii."

Într-un editorial intitulat "Candidatul „3 în 1”", Călin Hera scrie în Evenimentul zilei: "Am pe birou ultimul sondaj CSOP şi am ajuns, de mai multă vreme, la concluzia că sondajele de opinie „servite” în preajma alegerilor trebuie privite cu îngăduinţă. Dar nu respinse apriori. Sondajul la care mă refer, comandat de PDL, este mai special decât cele livrate uzual marelui public întrucât rezultatele lui (cu o marjă de eroare de 0,95) se bazează pe un eşantion mare: 18.348 de persoane".

Emilian Isăilă scrie: "Oamenii au nevoie de credinţă. Străbat ţara, străbat lumea ca să atingă o icoană sau moaştele unor sfinţi. Mulţi dintre noi sunt prea slabi pentru a se descurca fără ajutorul divin şi atunci căutăm sprijin în ceruri. Nu e nimic greşit în asta, dar e greşit acest carnaval construit în jurul unei procesiuni religioase. Iaşiul se transformă în fiecare toamnă într-un balamuc în care găseşti orice, numai evlavie nu. Zeci de mii de credincioşi caută o minune şi dau de bâlci". Citeşte mai mult în Adevărul.

În Cotidianul, Cornel Nistorescu scrie:  "La Orăştie, în dreptul feroneriei de la Praizic (numele unui vânzător din interbelic) stăm de câteva minute pe marginea şoselei. Eu şi prietenul meu încercăm să trecem o stradă ca un drum de front. Coloana de TIR-uri seamănă cu una de tancuri la invadarea Cehoslovaciei de către ruşi".