MENIU

EDITORIAL/Costi Rogozanu: Cui îi pasă cine e Şaghi din guvern care are Jaguar

Foto: voxpublica.realitatea.net

A ieşit Croitoru şi a anunţat un guvern făcut să fie respins, bine pedelizat, plus tot felul de personaje de care nu ştia nimeni. Despre Şaghi de la Interne, de exemplu, s-a aflat deocamdată că a trecut pe la Bruxelles. Şi că în declaraţia sa de avere are trecut un Jaguar.

Eu aş fi făcut un boicot naţional în presă: aş fi dat o ştire seacă cu anunţul lui Croitoru şi "la revedere", în rest aş fi discutat despre concerte, cărţi şi alte asemenea. Oricine preocupat cât de cât de politică ştie că astea-s jocuri de trei lei: se prelungeşte, de fapt, guvernarea Boc.

Ei au rămas să organizeze alegerile, Blaga desemnează şefii celor 18.000 de secţii de votare şi gata. Nu-i nici rău, nu-i nici bine. PSD-ul a vrut asta oricât s-ar victimiza. Deci, în ciuda zgomotului, cum că PDL e ipocrit, de fapt totul a rămas la nivelul normal al minciunii în tot peisajul politic. Geoană spune că, vai, au rămas tot ăia din PDL. Dar ce se aştepta? Să-l vadă pe Liiceanu la Interne? E politician sau e elev într-a patra?

Credeţi că dacă, prin absurd, Traian Băsescu ar fi acceptat propunerea lui Johannis, acesta ar fi venit cu vreo lumină de guvern? Tot o cârpeală ar fi fost, tot o joacă cu nervii celorlalţi. Pentru că ţara asta nu mai poate fi guvernată până nu ne liniştim cu alegerea preşedintelui. E clar, nu mai munceşte nimeni în aparat decât la limita avariei. Toată lumea e pe teren la lipit afişe. După ce va fi ales preşedintele, va izbucni un al doilea scandal legat de guvern, numai că atunci va trebuie să fie pe bune.

Până la alegeri, o să tot auziţi echipe, blabla, dar sper că ştiţi că au rămas Boc, Blaga, Berceanu şi Videanu. Iar asta pentru că PSD a jucat totul sau nimic, ieşind în ultima lună de la guvernare. Iar asta a fost mai mult ca să-şi flămânzească activiştii şi să-i pună mai bine la treabă...

O singură observaţie ar fi de făcut: tridentul Videanu-Blaga-Berceanu nu lipseşte nici măcar în această joacă de guvernul fantomă... În rest, numai de bine. Cui îi pasă de Şaghi şi de Jaguarul lui.