MENIU

Edilii Capitalei au anunţat că sunt pregătiţi să intervină cu utilajele de deszăpezire

Firmele care se ocupă de deszăpezirea în Capitală spun că sunt pregătite pentru prima zăpadă

Firmele care se ocupă de deszăpezirea în Capitală au spus că sunt pregătite să intervină în cazul unei ninsori. În Sectorul 5 al Capitalei, primăria nu a încheiat însă contract de deszăpezire.

\'\'În principal noi mergem pe ideea că cantităţile de zăpadă, la prima cădere, n-o să fie aşa de mari. Noi trebuie să fim pregătiţi pentru acest lucru\'\', a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

În Sectorul 5 al Capitalei nu există un contract pentru deszăpezire. Primarul General a spus că problema va fi parţial rezolvată în zonele importante, cu utilaje aduse din alte sectoare.

\'\'O să ne sprijinim şi pe firma REBU pentru că pe mine nu mă interesează conflictele locale\'\', a spus Oprescu.

În Sectorul 1, utilajele de deszăpezire au început să împrăştie, din noaptea de luni spre marţi, soluţii antiderapante pe arterele principale şi secundare. Pentru a deszăpezi şi a preveni efectele îngheţului, firma de salubrizare Romprest are pregătite 300 de tone de material anti-derapant şi 90.000 de litri de soluţii anti-îngheţ. În Sectorul 1, sunt amenajate 15 puncte de intervenţie rapidă, formate dintr-un utilaj mare care este pregătit să deszăpezească de urgenţă arterele din cartierele unde sunt repartizate. Peste 100 de utilaje şi 700 de muncitori sunt pregătiţi să intervină pentru a deszăpezi şi a preveni efectele îngheţului pe cele 1.000 de străzi din sector.

În Sectorul 2 al Capitalei, a început  împrăştierea de material antiderapant. Începând din noaptea de luni spre marţi, au început să acţioneze 14 utilaje de deszăpezire pe toate străzile sectorului, împrăştiind 112 tone de material antiderapant. Comandamentul de deszăpezire al sectorului este în alertă maximă şi monitorizează condiţiile meteorologice din următoarele ore pentru a acţiona de urgenţă în cazul producerii de polei sau a ninsorii, mai spun edilii.

Meteorologii au emis o atenţionare de ninsori şi intensificări ale vântului, de marţi, ora 12, până joi, ora 12.