MENIU

Economii duse la extrem: Copos fuzionează trei firme să scape de forfetar

Foto: standard.money.ro

Omul de afaceri George Copos încearcă să evite plata impozitului forfetar pentru firma Tempus Invest, prin fuzionarea acesteia cu AnaTurism şi Ana Hotels, alte două companii deţinute de acesta. Prin fuziunea celor trei companii, care se va încheia la sfârşitul lunii octombrie, Copos va plăti doar impozit pe profitul înregistrat pe Ana Hotels.

Firma clujeană Tempus Invest, achiziţionată de Copos anul trecut, prin care acesta deţine 7,6% din titlurile Athenee Palace, acţionarul majoritar al Athenee Phenix Group, proprietarul hotelului Hilton, a înregistrat în 2008 o cifră de afaceri de circa 16.000 de euro şi pierderi de 167.000 euro.

Taxa forfetară pe care ar trebui să o plătească omul de afaceri este de 500 de euro pentru perioada mai-octombrie 2009. Cealaltă companie, AnaTurism, a avut anul trecut aproape 519.000 de euro cifră de afaceri şi profit de 30.000 de euro, impozitul pe profit pe care ar trebui să-l achite Copos fiind de circa 4.800 de euro. AnaHotels, una dintre cele mai profitabile companii ale omului de afaceri, a raportat în 2008 afaceri de circa 25,2 mil. euro, potrivit datelor MFP. Citeşte mai mult în Business Standard

Mai multe articole despre:
George Copos impozit forfetar standard.money.ro