MENIU

Echipele din Premier League trebuie să dispute cele 38 de etape în 34 de săptămâni

Foto: www.premierleague.com

Federaţia Engleză de Fotbal (FA) şi Premier League vor avea probleme în a programa partidele din sezonul următor din cauza faptului că în vara anului viitor va avea loc Campionatul Mondial din Africa de Sud, informează ediţia online a The Guardian.

Federaţia Internaţională de Fotbal a anunţat că toate campionatele interne trebuie să se încheie până la 16 mai 2010, iar noul sezon este programat să înceapă la 15 august. Astfel, cele 38 de etape trebuie să se dispute în 34 de săptămâni, iar 19 date din mijlocul săptămânii sunt deja blocate de partidele din cupele europene.

Ediţia 2009-2010 a Ligii Campionilor şi Ligii Europa va avea mai multe modificări, fiind programate mai multe partide. UEFA a semnat în luna martie un memorandum cu ligile profesioniste din Europa, în care se cere ca formaţiile "să respecte calendarul partidelor internaţionale şi să nu programeze meciuri în acele zile, decât în cazul unor circumstanţe excepţionale".

Preşedintele FA, David Triesman, a discutat cu organizatorii de competiţii de la UEFA şi a ajuns la un acord de principiu prin care rejucările din Cupa Angliei să fie programate când vor avea loc meciuri internaţionale.

"În cazul rejucărilor şi a unor partide din Premier League, ni s-a spus că se pot disputa când au loc întâlniri din Liga Campionilor sau Liga Europa. Există posibilitate ca mai multe partide să se dispute atunci, în funcţie de ce fac echipele în Liga Europa", a spus o sursă care a participat la negocierile dintre acţionarii cluburilor.
Mai multe articole despre:
Premier League FA