MENIU

Echipajul unui pescador spaniol, salvat de Paza de Coastă canadiană

Foto: RTV

Au scăpat cu viaţă şi din flăcări şi din apa rece ca gheaţa. E vorba de 22 de membri ai echipajului unui pescador spaniol care a naufragiat şi a luat foc în apropiere de coasta de est a Canadei.

Vasul a reuşit să ceară ajutorul prin SOS, iar o navă canadiană a ajuns rapid la faţa locului. Marinarii spanioli au fost scoşi din apa oceanului, unde săriseră ca să scape de flăcări. Ei au fost fost duşi în portul Saint John de nava care i-a salvat. Cauzele incendiului nu au fost stabilite până acum.

Toţi cei 22 de membri ai echipajului unui vas de pescuit spaniol naufragiat în apele Oceanului Atlantic au ajuns cu bine în portul Saint John, din provincia Newfoundland, situat pe coasta de est a Canadei. Aceştia au fost adus la mal de o navă a Pazei de Coastă canadiene.

Vasul canadian se afla duminică într-o misiune de rutină când a promiti un SOS din partea pescadorului Monte Galineiro, aflat la 400 de kilometri est de Newfoundland.

După 10 minute, canadienii au ajuns în apropierea navei spaniole care era cuprinsă de flăcări. Marinarii spanioli au sărit în apa îngheţată de unde au fost recuperaţi în stare de hipotermie de nava canadiană. Pentru moment, cauzele declanşării incendiului nu sunt cunoscute. 

Mai multe articole despre:
incendiu Canada salvare pescador paza de coastă