MENIU

Echipa antrenată de Mihai Stoichiţă, AEL Limassol, s-a calificat în play-off-ul campionatului

Foto: 3210.ro

Gruparea pregătită de Mihai Stoichiţă, AEL Limassol, a câştigat sâmbătă seară în deplasare, scor 2-1, partida cu Alki Larnaca, din ultima etapă a sezonului regulat din Cipru, graţie reuşitei decisive a lui Adrian Mihalcea, şi s-a calificat în play-off.

AEL, cu Mihalcea pe teren tot jocul, dar fără Adrian Iordache, accidentat, a reuşit să câştige foarte greu partida cu Alki, la care Pompiliu Stoica a fost titular, iar Daniel Bălan a intrat în repriza secundă, după golul marcat chiar de atacantul român în ultimul minut de joc. Gazdele reuşiseră să deschidă scorul în minutul 37 prin Zandi, iar AEL a egalat cu un sfert de oră înainte de final, prin bosniacul Kerkez.

În urma acestui succes, echipa lui Stoichiţă a urcat pe locul 4 în clasament, cu 43 de puncte, la egalitate cu Apollon Limassol, însă are avantajul meciurilor directe din campionat, 3-1 în deplasare şi 1-0 pe teren propriu, astfel ca s-a calificat în play-off-ul campionatului, acolo unde se va decide campioana Ciprului. Pe primele trei poziţii în sezonul regulat s-au clasat APOEL Nicosia (69p), formaţie unde evoluează Daniel Florea, Omonia Nicosia (64p) şi echipa lui Eugen Trică, Anorthosis Famagusta, care are 62 de puncte.

Totuşi, AEL Limassol nu are nicio şansă la titlu sau la calificarea în Cupa UEFA, deoarece se află la nu mai puţin de 19 puncte distanţă de locul 3, ultimul care permite accederea în această competiţie, însă imediat după calificare, în zonă s-a declanşat o adevărată petrecere, la care a participat întreaga echipă. "S-a obţinut o mare performanţă prin calificarea în acest play-off, nimeni nu se aştepta. AEL nu a mai fost acolo de foarte mulţi ani. Când am venit nu avea niciun obiectiv, toată lumea a fost surprinsă de realizarea noastră. A fost o mare tragedie pentru rivala Apollon că a rămas pe dinafară. Acum am rămas un arbitru în lupta pentru titlu pentru că noi nu avem nicio şansă. Suntem fericiţi că am ajuns să jucăm cu cele mai bune echipe", a declarat agenţiei NewsIn Mihai Stoichiţă.

Tehnicianul speră totuşi că formaţia sa va reuşi să acceadă în Cupa UEFA prin calificarea cel puţin în finala Cupei Ciprului, fiind deja în semifinale. "Suntem calificaţi în semifinale, acum aşteptăm ultimele două meciuri din sferturi, iar apoi va fi tragerea la sorţi. Dacă vom avea un adversar mai uşor, atunci avem şanse mari să ajungem în cupele europene", a afirmat Stoichiţă, care mai are contract până în luna mai a acestui an.

Fostul antrenor al Stelei a preluat AEL Limassol la finele lunii ianuarie, iar în tot acest interval a înregistrat un singur eşec, cu Omonia Nicosia, pe teren propriu, scor 0-2. În rest, a obţinut şapte victorii şi două remize, iar echipa este calificată în semifinalele Cupei Ciprului.

Mai multe articole despre:
Mihai Stoichiţă AEL Limassol