MENIU

Ecaterina Andronescu: Nu vrem să modificăm ciclurile de învăţământ, ar produce foarte multe perturbaţii în sistem

Foto: NewsIn
Ministrul Educaţiei: Am propus menţinerea sistemului actual

Ecaterina Andronescu a declarat că Ministerul a propus să nu se modifice organizarea ciclurilor de învăţământ, întrucât o modificare în acest moment ar duce la foarte multe pertubaţii în sistem.

"Avem două propuneri: o propunere de modificare a sistemului actual, de 4 primar, 4 gimnazial şi 4 liceal, pe sistemul 5, 5, 3, care ar produce foarte multe perturbaţii în sistem. Nu avem nici studiul de impact necesar. Din evaluările noastre, am produce multe perturbaţii în sistem dacă am schimb acum durata ciclurilor de învăţământ", a declarat Andronescu.

"Le-am propus să menţinem 4, 4,4, să introducem grupa pregătitoare ca formă de învăţământ obligatoriu şi să încercăm să generalizăm învăţământul liceal", a adăugat ministrul.

În ceea ce priveşte învăţământul universitar, Ecaterina Andronescu a precizat că experienţa nefericită cu Spiru Haret determină Ministerul să regândească şi să întărească exigenţa, criteriile de evaluare perioadică, de evaluare pentru autorizare şi creditare.

Ministerul Educaţiei s-a întâlnit pe 28 iulie cu reprezentaţii sindicatelor pentru a discuta despre noile legi din învăţământ.