MENIU

Ecaterina Andronescu: Nu există şcoli în care să nu înceapă cursurile pe 14 septembrie

Foto: rahoveanu.files.wordpress.com
Ministrul Educaţiei susţine că toate şcolile din România vor începe cursurile la 14 septembrie,

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că toate şcolile din România vor începe cursurile la 14 septembrie, aşa cum este programat.

"Au fost deschise în România 4300 de şantiere încă de anul trecut în şcoli. Nu există şcoli în care să nu înceapă cursurile pe 14 septembrie. I-am rugat să finalizeze lucrările, în aşa fel încât să nu avem şcoli care să nu înceapă cursurile la 14 septembrie", a declarat marţi ministrul Educaţiei.

În ciuda declaraţiilor făcute marţi de către Ecaterina Andronescu, mii de şcoli din ţară sunt adevărate şantiere, cu numai câteva zile înainte de a începe cursurile. Şi nu toate vor fi gata pe 14 septembrie. În judeţul Cluj, de exemplu sunt peste o sută de şcoli care nu au autorizaţie de funcţionare şi nici prea multe şanse de a o obţine prea curând.

Elevii care vor merge la şcoala generală din satul Topa Mică din Cluj nici nu se vor putea spăla pe mâini. Lipseşte nu numai apa curentă, ci şi sistemul de canalizare, iar clădirea este şubredă şi are nevoie de reparaţii capitale. În aceste condiţii, părinţii nu au altă soluţie decât să-şi ducă micuţii să înveţe carte la 30 de kilometri de sat.

Condiţii asemănătoare sunt şi la celelalte 5 şcoli din comună care nu au avize de funcţionare. Primarul ştie care sunt problemele, dar spune că nu are bani să le rezolve. În tot judeţul Cluj sunt 515 şcoli din care 167 nu corespund din punct de vedere al normelor de igienă şi siguranţă.

În judeţul Bistriţa-Năsăud, doar 180 de şcoli din 426 au primit autorizaţie de funcţionare de la Direcţia de Sănătate Publică.