MENIU

Ecaterina Andronescu: Gafa de la teza unică la istorie este sancţionată de Ministerul Educaţiei

Foto: NewsIn
Ministrul Educaţiei nu a fost însă interesat de la început de această eroare

Gafa de joi de la teza unică la istorie când autorii au încurcat Armata Ii cu Armata a II-a, este sancţionată de Ministerul Educaţiei. Anunţul a fost făcut de Ecaterina Andronescu, în exclusivitate la Realitatea TV, după ce a participat la o şedinţă de urgenţă pe această temă.

Ministrul Educaţiei nu a fost însă interesat de la început de această eroare. Joi, în timp ce scandalul era în toi, Ecaterina Andronescu era în campanie electorală prin ţară. Ea spunea atunci că greşeala este una minoră.

Aflată la Bistriţa în momentul izbucnirii scandalului, Ecaterina Andronescu nu s-a arătat foarte îngrijorată de greşeala făcută la teza unică la istorie.

"Atât de mică era corectura, se corecta Armata I cu Armata a II-a, ce mare dificultate aveau de înţelegere?", a afirmat Andronescu.

Întoarsă la Bucureşti, Ecaterina Andronescu a convocat o şedinţă de urgenţă la Ministerul Educaţiei, care s-a prelungit până spre miezul nopţii. La ieşire, ministrul Educaţiei a declarat în exclusivitate pentru Realitatea TV cum s-a produs greşeala de la teza unică la istorie.

"În mod normal, în proceduri există mai multe etape de filtru, astfel încât dacă cel care a enunţat subiectul scapă o greşeală, după el mai urmează încă trei filtre care ar putea să corecteze greşeala (...) Ceea ce nu s-a mai întâmplat", a explicat Andronescu.

Ministrul Educaţiei a mai declarat că persoanele care se fac vinovate de această eroare vor fi sancţionate. Este vorba de inspectorul şcolar Rodica Tudorică, cea care a enunţat greşit subiectul şi directorul general al centrului de evaluare şi curriculum, Cristian Mirescu.

"Greşeala este fără îndoială impardonabilă (...) Ea (Rodica Tudorică, n. red.) este clar vinovată pentru această greşeală chiar dacă nu a facut-o cu intenţie dar cred că responsabilitatea revine şi celui care este director de centru şi care şi-a asumat această responsabilitate", a declarat Ecaterina Andronescu.

Este pentru a doua oară când subiectele de la teza unică de anul acesta sunt greşite, după cele de la limba română.