MENIU

Ecaterina Andronescu: E greu să dormi noaptea când ai grijă de sistemul educaţional

Ecaterina Andronescu: Ideile mele legate de sport au fost înţelese greşit
Foto: edu.ro

"Când ai grijă de un asemenea sistem cum e sistemul educaţional, e greu să dormi noaptea, pentru că nu poţi avea performanţe şcolare fără fonduri" ,a afirmat Ecaterina Andronescu în cadrul unei emisiuni la postul Realitatea TV.

Printre altele, ministrul Educaţiei a afirmat va încerca să atragă în educaţie fonduri structurale şi a negat că a vrut să cheme elevii să facă sport sâmbăta şi duminica.

"S-a înţeles total eronat. Eu am afirmat că pe vremea mea, când eram elevă de liceu, eram chemată de profesoara de sport şi sâmbăta şi duminica, dar în niciun caz nu am afirmat ca elevii de liceu să facă sport sâmbăta sau duminica. Asta nu ţine de competenţa mea. Fiecare instituţie de învăţământ îşi fixează numărul de ore în timpul săptămânii aşa cum doreşte. Mai mult, pentru a revigora sportul, a păstrat doar o oră obligatorie de sport în trunchiul comun, iar profesorii de sport pot avea în plus încă trei ore dacă fac echipe sportive, dacă organizează competiţii sportive", a declarat Ecaterina Andronescu.

Recent, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu,a lansat ideea că ar fi posibil ca orele de educaţie fizică să fie ţinute sâmbăta sau duminica, dar a adăugat că decizia va aparţine profesorilor şi conducerii şcolilor.

Citeşte aici şi Andronescu spune că orele de educaţie fizică ar putea fi susţinute sâmbăta sau duminica

Mai multe articole despre:
fonduri educaţie sport ore Ecaterina Andronescu