MENIU

Ecaterina Andronescu: Descentralizarea trebuie să aducă calitate în Educaţie

Foto: NewsIn
Ecaterina Andronescu: Eu cred că limba română trebuie învăţată pur şi simplu
Ecaterina Andronescu: E foarte important să susţinem descentralizarea în educaţie

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a discutat cu şefii administraţiilor locale din Covasna şi Harghita despre solicitările lor privind predarea limbii române pentru elevii maghiari şi că dialogul a fost unul fructuos.

"Trebuie să-i ascult şi împreună să găsim o soluţie. Întotdeauna am sprijinit şcoala, şi niciodată nu m-am uitat ce culoare politică are directorul sau primarul, sau ce minoritate se află în şcoala respectivă, dimpotrivă cred că pentru minorităţi trebuie să gestionăm lucrurile în sensul discriminării pozitive", a declarat la Sfântu-Gheorghe, Ecaterina Andronescu.

În opinia ministrului Educaţiei, este un lucru pozitiv ca elevii maghiari să înveţe limba română, pentru că în acest fel câmpul lor de a-şi dezvolta cariera se extinde la nivelul întregii ţări şi orice limbă o cunoşti în plus nu poate să fie decât un câştig. În privinţa programei şcolare, Ecaterina Andronescu a afirmat că aceasta trebuie să formeze competenţe indiferent care este limba maternă în care se realizează învăţământul.

"Mergem pe formarea competenţelor definite şi în documentele europene şi construim un curriculum generator de competenţe şi evaluarea vrem să o construim în aşa fel încât să măsurăm competenţele pe care fiecare disciplină le generează" a mai declarat Andronescu.

Întrebată dacă este posibil ca limba română să fie predată ca limbă străină pentru copiii maghiari, Ecaterina Andronescu a afirmat că limba română trebuie învăţată pur şi simplu.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, cel al Turismului, Elena Udrea, şi al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, se află la Sfântu-Gheorghe, unde vor avea vineri o întâlnire cu autorităţile locale din Covasna şi Harghita.