MENIU

Ecaterina Andronescu: Avem nevoie de un buget care să asigure creşterea performanţei sistemului educaţional

foto: gov.ro

Obiectivul Ecaterinei Andronescu la Ministerul Educaţiei este un buget care să asigure creşterea performanţei sistemului. Acest lucru poate fi realizat prin banii pe care i-a cerut. Andronescu, cea care s-a caracterizat drept "un om al acţiunii", a refuzat să spună ce va face în caz contrar.

"În acest moment, ministerul Educaţiei a elaborat proiectul de buget în conformitate cu tot ce aveam de cuprins în conformitate cu legile în vigoare. Vorbim de suma care derivă din cele şase procente din PIB-ul României. Proiectul de buget se constituie pe baza legilor în vigoare", a declarat ministrul Ecaterina Andronescu, care a menţionat că nu are nicio garanţie că proiectul său va trece aşa cum l-a elaborat.

Andronescu are rezerve în legătură cu majorarea cu 50% a salariilor profesorilor universitari, considerându-le "exagerate" într-un an dificil cum este 2009. Totuşi, ea a evitat să spună dacă acestea vor fi amânate pentru 2010.

Eşalonarea creşterilor până la 31 decembrie 2009 poate fi o variantă luată în calcul. "Proiectul de buget se calculează în conformitate cu legile în vigoare. Am un obiectiv foarte clar: să am o lege a bugetului care să asigure resursele creşterii performanţei în sistem", a concluzionat Andronescu care a refuzat să spună dacă îşi condiţionează demisia de aprobarea proiectul de buget propus.