MENIU

E. Constantinescu: Băsescu va candida pentru un nou mandat pentru că teama de condamnare este prea puternică

Foto: machiavelli.ro

Fostul preşedinte Emil Constantinescu a declarat, pentru Inpolitics, că actualul şef al statului, pe care îl consideră o creaţie a fostei Securităţi, "va candida pentru un nou mandat chiar dacă va avea 2% în sondaje, pentru că teama de condamnare este prea puternică".

"Traian Băsescu este creaţia unui grup de cadre din fostul Departament de Informaţii Externe care, după revoluţie, au penetrat mai toate domeniile importante de la noi, politică, afaceri, societate civilă sau presă şi, din aceste poziţii, l-au susţinut permanent şi l-au propulsat în poziţia actuală", a declarat fostul preşedinte, pentru Inpolitics.

Constantinescu spune că preşedintele va candida pentru un nou mandat chiar dacă va avea numai 2% în sondaje pentru că e mânat din spate de frica unei judecări în procesul Flotei şi a unei condamnări.

"România reprezintă un caz unic în rândul ţărilor Europei Centrale şi de Răsărit, prin aceea că a ales preşedinte un personaj care era trimis în judecată în cel mai grav proces de corupţie din istoria ţării şi pentru care exista un rechizitoriu ce putea să îl trimită după gratii mulţi ani. Dacă nu ieşea preşedinte, în câteva luni Băsescu ar fi putut fi judecat şi condamnat la ani grei. Aşa, procesul a fost stopat de oamenii infiltraţi de servicii în sistemul judiciar, el a avut grijă să numească oamenii potriviţi în fruntea Justiţiei, a DNA şi a Parchetului General şi totul a fost muşamalizat", susţine Emil Constantinescu.

În opinia fostului şef al statului, "această protecţie este pe cale să se termine, odată cu mandatul, iar Băsescu nu îşi permite luxul de a rămâne descoperit, deci va candida, chiar de va fi o candidatură a disperării. După alegeri, dacă nu iese din nou preşedinte, e aproape sigur că procesul Flota va fi reluat, iar rezultatele pot fi imprevizibile".