MENIU

E. Boc: Lucrările la pasajul Băneasa se vor finaliza la 1 decembrie

Foto: News In
Emil Boc: Am plătit datoriile restante şi avem soluţii pentru lucrări

Premierul Emil Boc împreună cu ministrul Transporturilor Radu Berceanu au vizitat astăzi şantierele de la Pasajul Băneasa şi autostrada Bucureşti-Braşov. Primul ministru a anunţat că lucrările la Pasajul Băneasa vor fi terminate la 1 decembrie. Mai mult, Emil Boc a anunţat că în cazul şoselei de centură a Ploieştiului lucrările vor fi finalizate chiar mai devreme decât fusese stabilit anterior.

''Am plătit datoriile restante, am alocat o sumă frumuşică pentru lucrări şi anul acesta. Suntem cu ministrul Transporturilor şi cu Ministerul Finanţelor în analiză pentru soluţii financiare până la sfârştiul anului pentru ca lucrările să fie finanţate.  Toţi banii de la FMI şi Comisia Europeană merg la investiţii'', a declarat premierul Emil Boc.

Premierul şi ministrul Transporturilor au spus că nici expropierile nu vor mai constitui o problemă. Proprietarii de case sau terenuri aflate pe traseul unui drum naţional sau al unei autostrăzi vor fi expropiaţi şi nu vor mai avea dreptul de a se opune. 

''Expropierea pentru o cauză de utilitate publică este  ca şi cutremurul. Vine fără să te întrebe dacă eşti de acord sau nu. Poţi să dai în judecată pentru că nu îţi convine suma cu care ai fost expropiat şi dacă instanţa decide noi plătim mai mulţi bani. Dar noi când am terminat toate procedurile prevăzute în lege intrăm acolo, inclusiv cu jandarmii'', a precizat ministrul Transporturilor Radu Berceanu. 

''Legea pe care am modificat-o în decembrie tocmai asta permite să intre buldozerul'', a spus şi primul ministru. 

Emil Boc a anunţat că va inspecta în fiecare lună stadiul lucrărilor de investiţii.

''Dacă acest guvern are o emblemă aceasta este  guvernul investiţiilor şi a păstrării locurilor de muncă ale românilor'', a mai spus Emil Boc.