MENIU

E. Boc: Banii de la FMI se duc la BNR şi în Trezorerie

Foto: NewsIn

Guvernul s-a reunit, marţi, în şedinţă pentru că, în 48 de ore de la decizia FMI de a elibera a doua tranşă din împrumut, trebuie să să se pronunţe dacă merge mai departe şi susţine Acordul şi scrisoarea de intenţie, a declarat premierul Emil Boc, la începutul şedinţei extraordinare a Executivului. Premierul a atenţionat, de altfel, că jumătate din cele 1,85 de miliarde de euro vor merge la Trezorerie, iar cealaltă jumătate la BNR.

"Toate aceste lucruri sunt rezultatul aprobării, ieri (luni n.r.), în consiliul FMI, a scrisorii de intenţie şi a Acordului cu România, astfel încât, în 48 de ore de la aprobarea consiliului, Guvernul trebuie să se pronunţe dacă merge mai departe şi susţine Acordul şi scrisoarea de intenţie. După şedinţa de Guvern, dacă vom decide acest lucru, imediat în perioada următoare, tranşa a II-a din acordul cu FMI va veni în România", a declarat Boc.

Jumătate din cele 1,85 de miliarde de euro vor merge la Trezorerie şi jumătate la BNR, a spus premierul. Acelaşi lucru este aplicabil şi pentru tranşa a III-a din împrumutul de la FMI. Banii viraţi la Trezorerie vor fi utilizaţi pentru finanţarea deficitului bugetar.

Potrivit şefului Executivului, Guvernul va aproba un memorandum care vizează condiţiile financiare aplicabile tranşelor II şi III din împrumutul de la FMI şi o OUG privind acordul stand-by cu FMI "în lumina ultimelor negocieri care au avut loc la Bucureşti, în lunile august şi septembrie".

Membrii Cabinetului Boc au fost convocaţi într-o şedinţă, în urma deciziei de luni a boardului FMI privind eliberarea celei de-a doua tranşe din împrumut.

Mai multe articole despre:
BNR Emil Boc FMI deficit împrumut finanţare trezorerie