MENIU

Duvăz: Băsescu a avut o relaţie foarte apropiată cu S.O.Vîntu şi a aprobat privatizarea Petromodia

Bogdan Niculescu Duvaz
Duvăz: Băsescu a aprobat privatizarea Petromodia

Duvăz s-a arătat deranjat de campania negativă susţinută în ultimile două săptămâni de Băsescu, prin \"pleiada de moguli pe care i-o impută domnului Geoană\"

Purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, a declarat că preşedintele Traian Băsescu a avut o relaţie \"foarte apropiată\" cu Sorin Ovidiu Vîntu, care l-ar fi susţinut mediatic, iar pe de altă parte a fost printre cei care a aprobat privatizarea şi preluarea Petromidia de către Dinu Patriciu.

Duvăz s-a arătat deranjat de campania negativă susţinută în ultimile două săptămâni de Băsescu, prin \"pleiada de moguli pe care i-o impută domnului Geoană\". El a ţinut să facă o serie de precizări şi \"destăinuiri\" din perioada în care era în PD, împreună cu actualul şef al statului.
\"Domnul Sorin Ovidiu Vîntu a fost un om care l-a susţinut masiv logistic şi cu media de care a avut posibilitate să dispună într-o anumită perioadă, când trebuia să dobândească preşedinţia PD, Primăria Capitalei şi ulterior, până în 2004 cel puţin. Cred că nu are dubii (Băsescu, n.r.), nu aş fi vrut să fac aceste destăinuiri care privesc anumite informaţii de natură confidenţială pe care să zicem că le posed pentru că eram în momentul ăla un apropiat, eram amândoi social-democraţi şi cu o cauză comună (PD fiind afiliat în acea perioadă la internaţionala socialistă, n.r.). Dar nu pot să cred că domnul Băsescu nu-şi aminteşte de această foarte apropiată relaţie cu Sorin Ovidiu Vîntu în care a colaborat câţiva ani\", a declarat Duvăz.

În ceea ce priveşte privatizarea Petromodia Năvodari, social-democratul a spus că \"a fost făcută în perioada 1998 - 2000, atunci a beneficiat de obţinerea pachetului majoritar de acţiuni domnul Dinu Patriciu\". \"Domnul Băsescu era membru al Guvernului, a aprobat fiind membru al Guvernului, această privatizare şi atunci Dinu Patriciu cu siguranţă nu era mogul. Cele 600 de milioane de care vorbeşte ca fiind preluate din datoria istorică al Petromidia, prin acţiuni, au fost aprobate printr-o lege pe care a promulgat-o în 2005 domnul Traian Băsescu\", a mai susţinut Duvăz.

El a mai ţinut să facă \"o menţiune\" pentru perioada celor 5 ani de mandat ai lui Băsescu în care \"toţi mogulii pe care el îi arată cu degetul şi-au dublat, triplat, şi uneori chiar de cinci ori crescut averile\". \"În perioada lui Traian Băsescu, nu a lui Mircea Geoană\", a mai declarat social-democratul.