MENIU

După zilele de-a dreptul estivale din ultima perioadă, iată că toamna dă semne că şi-ar intra în drepturi. VEZI PROGNOZA METEO

Colinele blânde ale Maramureșului primes o dimensiune de basm din condeiul lui William Blacker Foto: http://www.emaramures.ro/FotoMaramures/%20PEISAJE%20MARAMURES%20%E2%80%93%20O%20toamna%20colorata%20pe%20Valea%20Neagra%20si%20in%20statiunea%20Izvoare/To

După zilele de-a dreptul estivale din ultima perioadă, iată că toamna dă semne că şi-ar intra în drepturi, cel puţin din punct de vedere termic. Răcirea se resimte astăzi mai ales în Moldova, apoi cu predădere în sud. Maximele termice diurne ajung totuşi şi la 30 de grade, dar duminică, doar prin vest mai avem 26. Abia luni alimentarea dinspre pol se întrerupe şi regimul termic redevine mai generos.

Cerul se menţine variabil astăzi în vestul ţării, unde şi regimul termic este prietenos, cu 26 de grade la Arad şi 27 la Timişoara. În nordvest şi centru, sunt ceva mai mulţi nori, şi izolat vor cădea câţiva stropi de ploaie. Mercurul se opreşte în termometre la 24 de grade la Oradea şi la Cluj, ca de altfel şi la Braşov.

În regiunile sudice, cerul rămâne aproape senin mare parte din zi şi abia spre seară încep să îşi facă apariţia norii, poate şi câteva ploi izolate. Temperaturile sunt oricum unele de luna lui cuptor, nu de sfârşit de septembrie, căci la Drobeta Turnu Severin şi la Râmnicu Vâlcea sunt prognozate 27 de grade, 29 la Alexandria şi Călăraşi, chiar 30 la Giurgiu.

Şi în Dobrogea cerul se menţine mai degrabă senin peste zi, iar maximele sunt destul de ridicate şi aici: 25 de grade la Constanţa, 26 la Tulcea şi 27 la Cernavodă.

În Moldova vremea se modifică simţitor. Cerul devine destul de noros, cel puţin în jumătatea nordică a regiunii, unde plouă puţin, iar temperaturile scad cu aproape 10 grade faţă de ziua precedentă. Doar 19 grade mai înregistrăm la Suceava şi 20 la Bacău. În sudul regiunii însă, unde cerul se înnorează abia spre seară, temperaturile ating încă 26 de grade, la Focşani şi Galaţi.

Mâine vremea redevine predominant frumoasă. Cerul se anunţă variabil spre senin şi doar în sudvestul ţării şi zona de munte mai trenează înnorări, însă numai izolat cad câţiva stropi de ploaie. Vântul suflă aproape moderat în regiunile extracarpatice, este slab în rest, iar regimul termic este cel normal pentru sfârşit de septembrie. Cel mai răcoare, 19,20 de grade, va fi în nordul Moldovei, iar cel mai cald la câmpie, în sud şi vest, unde temperaturile ajung spre 25,26 de grade, izolat chiar 27 prin Lunca Dunării.

În capitală, sâmbătă este vreme frumoasă, cei câţiva nori de la începutul zilei se împrăştie şi cerul devine mai mult senin, iar vântul suflă slab până la moderat. Temperatura aerului scade însă uşor faţă de ziua precedentă, se aşteaptă la amiază 25,26 de grade.

Duminică se anunţă vreme frumoasă, cu temperaturi normale, de septembrie târziu în toată ţara. De la 19,20 de grade în depresiuni şi regiunile estice, până la 25,26 de grade în Câmpia Română şi cea de Vest: de pildă la Baia Mare, Arad şi Timişoara. Cerul este variabil, mai mult senin, nici vorbă de ploaie iar vântul suflă în general slab, doar în sudest moderat.

În capitală ultima zi a săptămânii este destul de însorită. Cerul se menţine variabil iar vântul suflă dinspre est, cel mult moderat. Maxima mai pierde un grad, astfel că la amiază vor fi 24,25 de grade.
Mai multe articole despre:
ploi răcire prognoza toamnă