MENIU

După modelul Steaua, fanii "câinilor" declară război acţionarilor: Badea, Borcea, Turcu şi păpuşarul Giovani batjocoresc Dinamo

Foto: dinamomania.net

După tensiunile de la Steaua, şi Dinamo a devenit un vulcan gata să erupă. Suporterii dinamovişti urmează exemplul rivalilor din Ghencea şi declară război conducerii clubului. Motivul: felul în care acţionarii FC Dinamo "s-au descotorosit" de antrenorul italian Dario Bonetti.

Într-un manifest publicat pe dinamomania.net, fanii dinamovişti sună adunarea şi vor să lupte împotriva "creditorilor şi cămătarilor din fruntea clubului", la fel cum rivalii din Ghencea încearcă să-l izgonească pe Gigi Becali.

"Nu a mai rămas nimic de sperat din partea actualilor conducători. Au vândut TOT, se ceartă, se urăsc între ei, se şantajează între ei şi ne dezbină şi pe noi, pentru a ne putea înfige imediat pumnul în gură! Modalitatea grosolană prin care s-au descotorosit de Bonetti ne-a convins definitiv: Badea, Borcea, Turcu şi păpuşarul Giovani batjocoresc Dinamo prin simpla lor prezenţă - nicidecum să ducă acest club spre performanţele dorite de noi!", se arată în manifestul publicat pe site-ul dinamomania.net.

Fanii dinamovişti subliniază în manifestul realizat împreună cu fostul lider de galerie Mihnea Ionescu că "mazilirea" lui Dario Bonetti este "ultima probă de şmecherie a dictaturii transformate în oligarhie mafiotă" şi le reproşează oficialilor clubului lipsa de iniţiativă. "(...) scopul lor în toată această bişniţă este căpătuiala! Dar se bat pe o pâine ce nu li se cuvine...", notează fanii dinamovişti.

Amintind de faptul că în urmă cu doi ani conducerea promitea un stadion civilizat, un centru puternic de copii şi juniori şi un departament competent de scouting, suporterii constată că acum situaţia este chiar mai gravă decât atunci: "Nu există un plan de management, «acţionarii» nu mai au cu ce credita clubul, centrul de copii şi juniori e în moarte clinică (...) Asta în timp ce peste 20 de fotbalişti, împreună cu şeful CCJ, Ilie Alexe, au fost luaţi, in corpore, la Academia de Fotbal a Stelei! Cine a făcut prăpădul ăsta? Borcea, manevrat de Giovani! Cine a girat dezastrul? Însuşi preşedintele Badea! Scopul acestor manevre se regăseşte în mercato-ul nesfârşit, cu sume incerte, pe care doar DNA-ul le mai poate afla (...)".

Autorii manifestului "Ajunge! NICI UN PAS ÎN SPATE!" fac un apel către toţi suporterii dinamovişti să vină nu se îndepărteze de echipă din cauza situaţiei create de acţionari, ci să vină la stadion: "Cu îndârjire trebuie să ne adunăm în faţa lor şi să nu dăm înapoi, pentru a alunga din CASA NOASTRĂ necrofagii care încearcă să ucidă şi spiritul «câinilor roşii»".