MENIU

După ce a împrumutat tot ce a câştigat în 2008, şeful Corpului de Control al Guvernului a devenit milionar în euro

Foto: RTV

Şeful Corpului de Control al Guvernului şi-a dat cu împrumut tot ce a câştigat în 2008. Sorin Alăzăroaie n-a rămas însă falit. Ba dimpotrivă, la începutul acestui an a devenit milionar în euro.

Sorin Alăzăroaie a fost avocat la una dintre cele mai mari firme din Bucureşti. A devenit şeful Corpului de Control odată cu instalarea guvernului Boc. Aşa că a fost nevoit, ca orice alt funcţionar, să îşi publice declaraţia de avere pe site.

În 2008, ca avocat partener al Societăţii Popoviciu Niţu şi asociaţii, Alăzăroaie a câştigat 1.696.666 lei. Tot acest câştig, plus ceva mărunţiş, până la 1.700.000 de lei, l-a dat ca împrumut unei doamne, cu care împarte o vilă în Bucureşti.

Matematica e simplă - dacă facem scăderea, Sorin Alăzăroaie ar fi trebuit să iasă în minus. Nu este însă adevărat. Chiar la începutul anului 2009, Sorin Alăzăroaie depune la o singură bancă suma de 1.700.000 de EURO. Aceşti bani nu apar însă la lista de venituri pe 2008, deşi legea spune clar că cei cu funcţii de conducere trebuie să declare absolut toate câştigurile pe anul anterior.

E posibil să fie o greşeală a celui care şi-a completat declaraţia de avere. O altă explicaţie ar putea fi că suma în euro a fost pusă la păstrare încă din 2007, sau mai demult. Şi banii au fost ascunşi bine, deoarece în depozitele bancare ale lui Alăzăroaie deschise în anii precedenţi sumele au doar câte trei zerouri.

Mai multe articole despre:
declaraţie de avere